Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Fiorentina spremna odmah platiti klauzulu za Petkovića

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 12:14

Klub iz Firence želi zgotoviti priču do 15. lipnja i iskoristiti klauzulu od dva milijuna eura fiksne odštete no čeka se odgovor najboljeg igrača Dinama

Dinamo bi mogao ostati bez svog najboljeg igrača! Prema informacijama koje su Germanijaku potvrđene iz više izvora, talijanska Fiorentina snažno je zapela za Brunu Petkovića i spremna je odmah iskoristiti klauzulu u ugovoru od dva milijuna eura odštete.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Posao vodio ugledni talijanski agent Giovanni Branchini i trenutno se vode pregovori oko uvjeta koji bi zadovoljili napadača Dinama i reprezentacije Hrvatske. Jasno je kako se Talijanima žuri jer prema ugovoru, Petković može napustiti Dinamo ako netko od 15. lipnja ponudi ta dva milijuna eura odštete klubu iz Maksimira.

Od tog datuma, pa sve do 15. srpnja odšteta je 2,5 milijuna eura. Dakle, jasno je zašto bi se cijela priča mogla rasplesti do vikenda. Podsjetimo, Petković je prošle godine odbio nekoliko ozbiljnih ponuda od kojih je jedna bila iz Turske gdje ga je htio Nenad Bjelica, tada u ulozi trenera Trabzonspora, te je u rujnu potpisao novi ugovor s Dinamom. Dobio je veću plaću, ali su u ugovor ugrađene navedene klauzule koje mu omogućavaju lakši odlazak iz Maksimira u slučaju konkretnog interesa.

Doduše, Petković je svojevremeno rekao kako ga ne privlači povratak u Italiju, ali ovo bi bila sasvim druga priča jer bi došao u Fiorentinu kao najbolji igrač HNL-a i reprezentativac Hrvatske.

Ne znamo koje apetite ima Petko oko visini svoje plaće, ali jasno je da ako se posao zaključi do vikenda, Fiorentina ima veći manevarski prostor po tom pitanju s obzirom na to da bi ih od sljedećeg tjedna Petković koštao pola milijuna eura više. Inače, Fiorentina je završila sezonu na 8. mjestu Serie A, posljednjem koje vodi u europska natjecanja te će igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Bruno PetkovićFiorentinaGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti