REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Odradio suspenziju i poručio: „Želimo staviti što veći pritisak na Laminea Yamala“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 08:16

Francuska i Španjolska sučelit će se u münchenskoj Allianz Areni u prvoj polufinalnoj utakmici tekućeg Eura (21 sat).

Večeras iza 23 sata, a možda i iza ponoći saznat ćemo prvog finalista tekućeg Eura. Pred nama je još jedno 'finale prije finala', dvoboj između reprezentacije Francuske i Španjolske. Les Blues je svakako iskusnija momčad od La Roje kojoj su glavne uzdanice dva mlada napadačka krila, od kojih onaj mlađi, Lamine Yamal još uvijek ima 16 godina (17. rođendan proslavit će 13. srpnja, dan prije finala).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je po godištu tek ulazni kadet, Yamal je već danas jedan od najdominantnijih igrača na Euru. Osim što predvodi listu asistentata s tri dodavanja, Yamal je u 329 minuta provedenih na terenu uputio 13 udaraca na suparnički gol (2.6 po susretu), od čega je jednom pogodio okvir gola. U pet utakmica imao je čak 19 ključnih dodavanja, zabilježio je 26 dribling, dodaje s uspješnošću od 81 posto, a iako je najmlađi igrač Španjolske (kao i cijelog Eura) dodaje glavni je izvođač prekida u momčadi La Roje (izveo je osam kornera i šest slobodnih udaraca).

Yamalove brojke su na elitnoj razini, a recept za zaustavljanje mladog superstara ima Adrien Rabiot (29) koji je propustio četvrtfinalni sraz protiv Portugala zbog suspenzije kartona.

"Yamal se pokazao kao igrač koji jako dobro snalazi s pritiskom na terenu. On ima strašno puno kvaliteta, a jedna od najvećih je ta da može igrati na ovako visokoj razini. No, do sada nikada nije igrao ovako bitnu utakmicu. Još nikada nije doživio ovakav pritisak. Na nama je da ga dovedemo u što neudobniji položaj, da mu pokažemo kako za igranje finala Eura mora još dosta toga učiniti u karijeri", rekao je veznjak Juventusa kojeg se očekuje u prvom sastavu Francuza, zajedno s N'Golom Kanteom i Aurelienom Tchouamenijem u sredini veznog reda, ispred kojeg će ordinirati Antoine Griezmann kao 'desetka' te napadači Randal Kolo Muani i Kylian Mbappe.



Tagovi

Adrien RabiotFrancuska nogometna reprezentacijašpanjolska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti