Sanjin Strukic/Pixsell
Sanjin Strukic/Pixsell

OCJENE - Hrvatska na Euru: Livaković, Kramarić i Budimir najbolji, puno onih ispod razine očekivanog

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 26.06.24. | 11:00

Tek je nekoliko igrača ispunilo svoja očekivanja. Velika većina bila je ispod razine što sugerira konačan rezultat i odlazak kući prije nokaut faze.

Evo kako smo mi vidjeli nastupe reprezentativaca Hrvatske na Euru u Njemačkoj. Slažete li se s nama i tko je po vama zaslužio plus, a tko minus?

Dominik LivakovićVratar
U tri utakmice primio je šest pogodaka, ali obranio je popriličan broj udaraca i držao je Hrvatsku iznad vode protiv Albanije i Italije. Jedan od boljih na turniru i vratar čiji se posao može opisati pozitivnom ocjenom.
Ocjena
6.5
Josip StanišićObrana
Igrao je dvije utakmice i u obje ostavio korektan dojam. Bilo je logično da bude prvi izbor za desnog beka nakon sjajne sezone u Leverkusenu, kao što je nelogično što nije dobio priliku protiv Albanije.
Ocjena
6
Josip JuranovićObrana
Nastupio je protiv Albanije te nešto kratko u sudačkoj nadoknadi s Italijom. Nije to bilo niti blizu onome što je potrebno za tako visoku razinu. Neshvatljivo i da se usred priprema reprezentacije odlučio na vjenčanje, ali to je već druga priča.
Ocjena
5
Joško GvardiolObrana
Imao je maksimalnu minutažu podijelivši je na lijevom beku protiv Italije i Španjolske, odnosno na stoperu protiv Albanije. Bio je korektan, bez nekih grešaka ali nije bilo niti dodatne vrijednosti koja se očekuje od takve klase.
Ocjena
6
Josip ŠutaloObrana
I on je nastupio u sve tri utakmice. I bio je bolji kako je vrijeme odmicalo. U zadnjoj utakmicu protiv Italije bio je jedan od naših najboljih pojedinaca na terenu.
Ocjena
6
Marin PongračićObrana
Krenuo protiv Španjolske i to nije bio njegov dan. Izbornik ga je odmarao u drugoj utakmici da bi bio puno korektniji u zadnjem dvoboju s Italijom.
Ocjena
5.5
Borna SosaObrana
Izbornik mu nije vjerovao. Na njegovoj prirodnoj poziciji vrtio je stopera (Gvardiol) i krilo (Perišić). Pomalo neshvatljivo jer je bio jedini lijevi bek na turniru.
Ocjena
-
Luka ModrićVezni red
Nije to bio kapetan na kakvog smo navikli. Napisali smo kako biologija čini svoje i zato su tu bila skromnija izdanja. Sudjelovao u kolektivnom podbačaju protiv Španjolske, bio je nešto bolji s Albanijom da bi protiv Italije preuzeo odgovornost i zabio gol koji nas je držao u osmini finala do zadnjih sekundi.
Ocjena
5.5
Mateo KovačićVezni red
Očigledno većina vidi kod njega ono što mi nikako ne uspijevamo. Jednostavno, od igrača koji igra na takvoj klupskoj razini očekujemo puno više u reprezentaciji od onoga što Kovačić pruža. Tehnički jak, ali nije konkretan. Nije lider iako ga se uporno gura na to mjesto.
Ocjena
5.5
Marcelo BrozovićVezni red
Veliko razočarenje. Bio je daleko od onog igrača koji je bio beton u veznom redu. I kada bi ga 99 posto izbornika u HR ostavilo na klupi, Dalić mu je dao priliku protiv Italije gdje bio osjetno bolji. Igranje “u leru” ostavlja traga.
Ocjena
5
Lovro MajerVezni red
Jedan od onih koji je podnio ceh za Albaniju iako nam se činilo da nije to bilo niti približno tako loše da izgubi mjesto u zadnjoj utakmici. Majer je jedan od najboljih igrača Hrvatske u ovoj godini i definitivno je trebao biti starter protiv Italije.
Ocjena
5.5
Luka SučićVezni red
Izbornik mu više vjeruje nego Majeru pa njegovu grešku protiv Albanije kada nije ispratio igrača koji je asistirao za 2-2 nije uzeo u obzir već ga je gurnuo u vatru od prve minute protiv Italije. Sudjelovao kod gola Modrića.
Ocjena
5.5
Mario PašalićVezni red
Dobar ulazak protiv Španjolske i Albanije značilo je da kreće od prve minute s Italijom gdje ga nije bilo. Zamijenjen već u poluvremenu jer nije bio na razini što ne čudi s obzirom na to da to nije njegova pozicija.
Ocjena
6
Andrej KramarićNapad
Jedan od boljih na turniru. Zabio je gol Albaniji, asistirao za onaj drugi. Iznudio kazneni udarac protiv Italije... Jedan od senatora koji su bili na očekivanoj razini na ovom turniru.
Ocjena
6.5
Ante BudimirNapad
Ne znamo što treba učiniti da dobije povjerenje izbornika. Krenuo je protiv Španjolske pa završio na klupi s koje je ulazio protiv Albanije i Italije. U drugoj utakmici bio je igrač dvoboja jer je kreirao preokret, u trećoj je Luka zabio nakon što je Budimir odradio veći dio posla. Neshvatljivo mala minutaža u odnosu na učinak.
Ocjena
6.5
Martin BaturinaVezni red
Upisao je prve minute I dojmio reakcijom protiv Albanije, ali i slabijom defenzivom kod tog gola za 2-2. Budućnost Vatrenih koja će dobivati sve više prilika.
Ocjena
-
Luka IvanušecVezni red
Ušao je tek u završnici utakmice protiv Italije, odnosno odigrao je dvadesetak minuta na poziciji koja nije njegova. Izbornik mu nije dao priliku da se pokaže u pravom svijetlu.
Ocjena
-
Bruno PetkovićNapad
Izborio je kazneni udarac u prvoj utakmici, preuzeo odgovornost da ga izvede i nije uspio. Niti prvi niti zadnji. Protiv Albanije je bio korektan, a protiv Italije nije dobio priliku. Žrtva nespretne komunikacije od strane izbornika i osobnih animoziteta medija koje generira svojom jakom osobnošću.
Ocjena
6
Ivan PerišićNapad
Trud i želja da bude na Euru ne može mu se osporiti, ali nije bio niti približno na svojoj razini. Ne znamo zašto je krenuo od prve minute protiv Albanije na lijevom beku. Ne znamo zašto je uopće imao tako veliku minutažu.
Ocjena
5
Ivica IvušićVratar
Nije nastupio na turniru!
Ocjena
-
Nediljko LabrovićVratar
Nije nastupio na turniru!
Ocjena
-
Domagoj VidaObrana
Nije nastupio na turniru!
Ocjena
-
Marko PjacaNapad
Nije nastupio na turniru!
Ocjena
-
Marco PašalićNapad
Nije nastupio na turniru!
Ocjena
-
Martin ErlićObrana
Nije nastupio na turniru!
Ocjena
-
Nikola VlašićVezni red
Nije nastupio na turniru!
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Negdje je krenulo po krivo! Je l' to u pripremi turnira, beskrajnoj odanosti igračima s kojima je pisao povijest Hrvatske zlatnim slovima, formi, sudačkom utjecaju... Preuzeo je odgovornost za podbačaj što je sasvim logično, no trebat će i jedna dobra i kvalitetna analiza svega što je bilo na turniru da bi izvukli pouke za ono što nas čeka u budućnosti.
Ocjena
5.5



Tagovi

Euro 2024VatreniHNSOcjeneHrvatska nogometna reprezentacijaHrvatski nogometni savez

Ostale Vijesti