REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

OCJENE - Hrvatska: Livaković nas držao iznad vode, Budimir donio preokret, ali nije to bilo na razini Vatrenih!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 19.06.24. | 17:39

Hrvatska je u Hamburgu ispustila tri boda i sada se mora vaditi protiv branitelja naslova u utakmici u kojoj nam igraju samo tri boda

Evo kako smo mi vidjeli nastupe Vatrenih u drugoj utakmice skupine B na Euru u Njemačkoj protiv reprezentacije Albanije. Tko je po vama zaslužio plus, a tko minus?

Dominik LivakovićVratar
Možda je mogao bolje reagirati kod gola, ali skinuo “zicer” Asllaniju. Bio je naš najbolji igrač u prvom dijelu, kod gola za 2-2 nemoćan. Njemu se malo šta može zamjeriti na utakmici u Hamburgu.
Ocjena
6
Josip JuranovićObrana
Dobro je počeo utakmicu, ali u drugoj polovici prvog poluvremena stao. Ne svojom krivicom već je Hrvatska bila spora i protok lopte nije bio takav da bi mogao iskoristiti brzinu. Često se ubacivao u sredinu da oslobodi Majeru prostor ali to nije ništa donijelo. Puno aktivniji drugo poluvrijeme, ali moglo je više njegovih ubačaja da se nije forsiralo kroz sredinu. Pred kraj pao. Albanci zakuhali preko njegove strane za 2-2.
Ocjena
5.5
Josip ŠutaloObrana
Rutinirano se nosio sa svojim zadacima, fino se mlatio s Manajem. Jednom je pogriješio kada se poskliznuo, ali Livaković ga je spasio. Do gola za izjednačenje bio je više nego dobar, ali loša reakcija nas je koštala.
Ocjena
5
Joško GvardiolObrana
Bez posla jer je Manaj odabrao Šutala. Više se očekivalo od njega u ofenzivnom dijelu jer je bilo tu prostora, ali nije to do njega. Korektno odradio u defenzivi.
Ocjena
6
Ivan PerišićNapad
Igrač manje u defenzivi. Naprijed nešto pokušavao, ali nije to bila niti sjena onog Perije od prije. Doduše, nekoliko puta bio je u dobroj poziciji ali Kovačić i Modrić su se igrali lopte… Ozljeda ostavila traga ali ako nije spreman nije niti trebao početi od prve minute.
Ocjena
5.5
Luka ModrićVezni red
Opet nije došao na utakmicu. Drugu u nizu… Biologija čini svoje! Trebalo se možda bolje razmisliti o opciji da ga se uvodi u igru zadnjih pola sata. Spor je bio u tranziciji i sporo je donosio odluke. U nastavku nešto bolje, ali ovo definitivno nije bio Luka na kojeg smo navikli.
Ocjena
5.5
Marcelo BrozovićVezni red
Zakasnio je kod gola za vodstvo Albanije. Rekreacija na visokoj razini. Bomba nije pronašla detonator. Treba netko reći Brozu ili izborniku Daliću kako je ovo reprezentacija a ne veteranska sekcija. Ničemu ne služi...
Ocjena
5
Mateo KovačićVezni red
Činilo se da je bio jedan od boljih ali ne i konkretnijih. Samo se činilo. Prerano je počeo igrati veteranski nogomet. Ništa ali baš ništa konkretno od njega. I dalje je enigma njegova uloga.
Ocjena
5.5
Lovro MajerVezni red
Nešto lošiji ulazak u utakmicu, ali poslije je bio raspoložen. Barem se tako činilo. Međutim, izbornik je očito mislio drugačije. I izvadio ga je van. A bilo je i većih i boljih kandidata.
Ocjena
6
Bruno PetkovićNapad
Nekoliko pokušaja glavom. Dobro je bio zatvoren i nije mogao tu puno napravit. Odvukao bi po dvojicu nakon ubačaja, ali ostali nisu iskoristili taj prostor.
Ocjena
5.5
Andrej KramarićNapad
Trud, volja i želja nisu sporni nikada bili. Sam je tražio poziciju gdje mu njegovi neće smetati. Pokušavao, trudio se... Ne odgovara mu sustav i to je evidentno. No, našao se u pravom trenutku na pravom mjestu. I dao nadu…
Ocjena
6.5
Luka SučićVezni red
Ušao je umjesto Lovre Majera. Pucao kod autogola Albanije.
Ocjena
6
Mario PašalićVezni red
Ušao je umjesto Marcela Brozovića. Unio živost. Kakvu je priliku propustio za preokret! Donio potrebnu energiju i da iz drugog plana ulazi pogotovo što ima jak ofenzivan skok. Svoje uvijek pošteno odradi. Radilica bez fiksne pozicije.
Ocjena
6
Ante BudimirNapad
Donio je živost, asistirao Kramariću pa zakuhao sjajnu priliku s Pašalićem. Onda je puno toga napravio za taj autogol. Junak utakmice do tog gola za 2-2, ali najbolji Vatreni u svakom slučaju.
Ocjena
7
Martin BaturinaVezni red
Ušao umjesto Andreja Kramarića. Dobar prodor, ali igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Borna SosaObrana
Ušao umjesto Ivana Perišića. Zaustavio jednu loptu ispred gola, ali igrao premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Protiv Španjolske nije štimao vezni red, ali izbornik mu je ostao vjeran. Neshvatljiva je tolerancija Brozovića, pa i još nekih koji su ga zadužili. Zašto Majer van a ima nekih drugih koji su bili slabiji? Zašto glumatamo sa lijevim bekovima i sa krilima? Zašto su na klupi Pjaca i Ivanušec? Puno pitanja za izbornika.
Ocjena
5



Tagovi

VatreniEuro 2024HNSHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićOcjene

Ostale Vijesti