REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Njime su nas plašili? Pet mrtvaca za pet svjetskih promašaja Lukakua (FOTO/VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 19:21

Romelu Lukaku imao je toliko prilika za gol, da je nevjerojatno kako je sve uspio promašiti

Velike je muke prolazila belgijska zvijezda Romelu Lukaku posljednjih mjeseci. U tri i pol posljednja mjeseca nije mogao potvrditi poznatu rečenicu 'na 80 posto sam, dragi' jer nije bio. Ili ako je bio, ne znamo zašto ga toliko prizivaju, barem prema ovome što trenuto pokazuje. Naime, danas je imao niz promašenih šansi i na distanci od samo par metara od našeg gola.

Lukaku je ušao u 46. minuti umjesto Mertensa, a odmah je krenuo s pokušajima na naš gol. Prvo je u 49. malo manje opasnu situaciju na prvoj stativi uhvatio Livaković, a onda je u 60. uslijedio pravi šok za nas. De Bruyne je prelagano primio loptu, a Juranović je odbio pokušaj Carrascoa, ali pokušaj Lukakua je hvala Bogu zaustavila stativa i to na prazan gol.

Samo tri minute kasnije bio je u naletu na praktički prazan gol, ali njegov udarac glavom otišao je preko grede. Doduše, usporena snimka je pokazala da je lopta prije ubačaja bila vani, ali bio bi to svejedno veliki stres da je ušla u mrežu.

U samoj završnici, Lukaku nas je častio nevjerojatnim promašajima. Zakačio je loptu tijelom pokraj Lovrena, samo metar od gol linije - nije pogodio. Pokušao je i nekako nespretno petom - nije uspio. Mislio je da će ju samo zakucati u mrežu kada se stvorio - čistač Gvardiol. Jednostvano, nije ovo bila Lukakuova noć. Njegovih 191 cm samo su učinili da se lopta odbija od njega, ali na našu sreću - ne u mrežu.

Statistika mu sve govori. Imao je dva udarca na gol, tri van mete, četiri velike šanse promašene, a samo jedno ključno dodavanje.

Screenshot/SofascoreScreenshot/Sofascore


Naravno da je zbog ove izvedbe postao hit na internetu i svi smišljau fore na njegov račun, ali i s forama i bez njih, BBC je pokazao grafički pozicije s kojih je Lukaku večeras pucao, a gol nije zabio. Vjerojatno će vam po tome sve biti jasno.

>> Video promašaja pogledajte OVDJE.

Screenshot BBCScreenshot BBC


FOTOGALERIJA PROMAŠAJA:





Tagovi

Romelu Lukakubelgijska košarkaška reprezentacijaKatar 2022

Ostale Vijesti