REUTERS/John Sibley
REUTERS/John Sibley

Kek: „Porazi se ne slave“; Oblak: „Nedostajalo je malo sreće“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 08:02

Slovenci su odigrali fantastičan turnir, ali napuštraju Njemačku iako nisu izgubili utakmicu u redovnom vremenu, niti u produžecima...

Slovenija je na Euru dobila jednu od najtežih mogućih grupa, s prvim favoritom natjecanja Engleskom, s polufinalistom sa zadnjeg Eura Danskom te rivalskom reprezentacijom iz Susjedstva, Srbijom. Slovenija je prošla dalje bez poraza, s tri remija, a svega su je sekunde dijelile od prve pobjede nad Europskim prvenstvima, protiv Engleske u drugom kolu grupne faze. Dežela je potom išla na noge Portugalu, još jednom favoritu, uspjela je 90 minuta sačuvati svoju mrežu, u produžecima čak imala i veliki zicer za pobjedu (Benjamin Šeško), no, iskustvo i nedostatak koncentracije, možda i samopouzdanja u ključnim trenucima koštali su je prolaza dalje. Portugal je pobijedio boljim raspucavanjem jedanaesteraca.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Kada izgubiš nakon izvođenja 11-eraca protiv reprezentacije kakva je Portugal, ostaje neki žal. Porazi se ne slave. Bila je ovo prava utakmica s nesretnim završetkom. Ponosan sam što vodim dečke s karakterom. Oko mene je ekipa koja je dobila zadovoljštinu već i time što je nogomet u Sloveniji opet doma," rekao je tvorac 'hita' Eura, Matjaž Kek koji je 2010. već vodio Sloveniju na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Kek je kraj utakmice dočekao na tribini, budući da je pocrvenio zbog prigovora sucima.

Do jedanaesteraca najbolji igrač utakmice bio je Jan Oblak. Vratar Atletico Madrida obranio je šest udaraca Portugalaca, između ostalog i penal Cristiana Ronalda u prvim produžecima. Oblak je zamalo obranio i drugi C. Ronaldov udarac s bijele točke, u raspucavanju, ali Portugalci su na kraju realizirali sva tri pokušaja...

"Kad sve to vidiš, tim je teže. Nažalost, nije završilo kako smo htjeli. Naši navijači su bili nevjerojatni, stoga mi je još teže što nismo uspjeli. Nedostajalo je malo sreće," rekao je nakon utakmice.

Slovenci se sada vraćaju kući, a na jesen ih očekuje skupina B divizije Lige nacija u kojoj igraju s Austrijom, Norveškom i Kazahstanom.



Tagovi

Slovenska nogometna reprezentacijaMatjaž KekBenjamin ŠeškoJan OblakEuro 2024

Ostale Vijesti