Zac Goodwin/PRESS ASSOCIATION
Zac Goodwin/PRESS ASSOCIATION

Je li Marc Cucurella doista najveća šansa Engleske?

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 13.07.24. | 17:30

Legenda Blackburna i Celtica, a danas analitičar i komentator na Sky Sportsu i BBC-u, iznio je zanimljiv savjet za Garetha Southgatea. No, mogao bi se gadno prevariti...

Još nas samo finale dijeli od završetka Europskog prvenstva za nogometaše. Utakmicu za naslov izborile su Španjolska i Engleska, a uoči dvoboja, kao favorit kotira La Roja.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Jedan od zanimljivijih duela svakako će biti na desnoj strani engleskog napada, gdje će Bukayo Saka napasti lijevog beka u obrambenoj liniji Španjolaca, a to će biti, u slučaju da Luis De La Fuente ne priredi neko iznenađenje - Marc Cucurella.

Branič Chelseaja često je na meti velikih kritika. Ponajprije zbog toga što je londonski klub za njegovo dovođenje Brightonu platio nevjerojatnih 65,3 milijuna eura. Vrijedi li Cucurella tih novaca - vjerojatno ne. Odnosno, po dosad prikazanom u dresu Bluesa, možemo i bez tog vjerojatno. Uz to, Chelsea je već nekoliko posljednjih sezona sinonim za bacanje novaca na pojačanja, jer se malo koji igrač pristigao na Stamford Bridge u zadnje 2-3 sezone pokazao kao istinsko pojačanje.

"Navijači su mene i još neke suigrače procijenili po odšteti koju je Chelsea platio za nas, što nema nikakve veze sa mnom! Da je taj novac otišao ravno u moj džep, možda bi me onda bilo pošteno gledati kroz tu prizmu", rekao je nedavno Cucurella za Athletic.

Unatoč stalnim kritikama, to nikako ne znači da Cucurella ne igra dobro na ovom Euru. Dapače, prilično je pouzdan na lijevoj strani obrane Španjolske, a imao je i nekoliko vrlo lijepih dolazaka u protivničku trećinu te je odradio svoju ulogu itekako dobro. Uostalom, statistika ovaj puta ne laže - Marc Cucurella u prvih šest utakmica Španjolske ima najviše blokiranih udaraca, oduzetih i presječenih lopti.

A da optimizam Cucurelle, ali i cijele Španjolske, bude još veći, pobrinula se Premier liga, koja je izdvojila sjajnu partiju Cucurelle u direktnom duelu protiv Bukaya Sake. Kako je Španjolac u nekoliko navrata sjajno reagirao protiv Engleza nigerijskog porijekla, pogledajte u priloženom videu,

Zanimljivo, bivši engleski napadač Chris Sutton, a danas analitičar i komentator na uglednim medijima kao što su Sky Sports i BBC, izdvojio je upravo Cucurellu kao najslabiju kariku u La Roji.

"Engleska najbolja šansa je da se Saka izolira jedan na jedan protiv Cucurelle, može mu prouzročiti velike probleme. Pritom ne mislim da je Cucurella loš igrač, već ne vidim slabosti na bilo kojoj preostaloj poziciji u Španjolskoj", pomalo u rukavicama se ogradio Sutton.

Je li doista Cucurella najveća prilika Engleske? Moguće da će tako ispasti, no ako je neki igrač sposoban obrambeno parirati brzini Bukaya Sake, to je upravo Cucurella. Naime, lijevom beku Chelseaja izmjerena je najveća brzina na četvrtfinalnim duelima, čak 35.4 kilometara na sat.

Kada svih prethodno navedenih statističkim pokazateljima, a koji idu u korist Marca Cucurelle, dodamo da ima pozitivno iskustvo igranja protiv Sake u Premier ligi, bit će vrlo zanimjivo vidjeti hoće li se proročanstvo Chrisa Suttona ispuniti.



Tagovi

Euro 2024španjolska nogometna reprezentacijaEngleska nogometna reprezentacijaMarc CucurellaBukayo Saka

Ostale Vijesti