REUTERS/Carmen Jaspersen
REUTERS/Carmen Jaspersen

Izbacio Hrvatsku, izludio Italiju a onda položio matematiku i španjolski

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 28.06.24. | 18:29

Lamine Yamal će 13. srpnja napuniti 17 godina, a dan kasnije, 14. srpnja, igra se finale Eura...

Lamine Yamal, koji sa španjolskom reprezentacijom sudjeluje na EURU u Njemačkoj nije zanemario svoje školske obveze, i objavio je da je položio ispite u srednjoj školi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Šesnaestogodišnji Yamal, koji se ove sezone probio u početne postave Barcelone i španjolske reprezentacije, postao je najmlađi igrač koji je nastupio na Europskom prvenstvu u prvoj utakmici kada je Španjolska pobijedila Hrvatsku na otvaranju svoje skupine.

"Položio sam ispite i sada imam ESO titulu", rekao je Yamal za španjolsku radio stanicu Onda Cero.

"Zadnje ocjene koje sam vidio? Da budem iskren, vidio sam ih na svom telefonu i pisalo je da sam prošao pa sam samo zatvorio aplikaciju, nazvao mamu i rekao joj."

Španjolska je jedan od favorita nakon što je postala jedina momčad koja je pobijedila u sve tri utakmice u grupnoj fazi, gdje su pobijedili branitelja naslova Italiju i Hrvatsku.

U osmini finala igra s Gruzijom i mogli bi se suočiti s domaćinom Njemačkom u četvrtfinalu.

"Sve što smo napravili u grupnoj fazi bit će bezvrijedno ako nas izbace u nedjelju. Već smo igrali protiv njih u kvalifikacijama, ali znamo da to neće biti ista utakmica", dodao je Yamal.

Dok Španjolska traži rekordni četvrti naslov na Euru, Yamal će se nadati da može ići do kraja jer njegov 17. rođendan pada uoči finala.

(Hina)


Tagovi

Lamine Yamalšpanjolska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti