REUTERS/Karina Hessland
REUTERS/Karina Hessland

Griezmann: “Nedostaju nam golovi napadača”, Van Dijk: “Postigli smo regularan pogodak, ali su nam ga poništili”

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.06.24. | 08:05

Stigle su i prve reakcije nakon utakmice Nizozemska – Francuska.

Možda u ogledu Les Bleusa i Oranja nije bilo pogodaka, ali ni u kojem slučaju ne možemo reći da je rezultat tog ogleda bio ‘ništa-ništa’. Da bi nogometni bogovi bili zadovoljeni, nedostajali su samo pogoci. Jer, sve ostalo u ovoj utakmici smo vidjeli. Od sjajnih akcija i poteza, do visokog inteziteta i želje za pobjedom. Svega je bilo osim pogodaka. Regularnih pogodaka, da budemo precizniji.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice, Francuzi imaju više razloga za žaliti. Par sjajnih prigoda su uprskali, a svaki put kada istureni napadač Les Bleusa ne bi poentirao, kamermani bi zumirali klupu Francuske i Kyliana Mbappea. On je ovaj ogled preskočio zbog loma nosa, Deschamps je odlučio kako je bolje spriječiti nego liječiti, ali bi se kapetan akulanog viceprvaka svijeta već za sljedeću utakmicu mogao vratiti u sastav.

Nakon utakmice, Antoine Griezmann je rekao:

“Imao sam dvije prilike, ali lopta mi je ostala među nogama. To je stvarno šteta. To nam je nedostajalo u ove dvije utakmice. Moramo na tome poraditi. Mislim da smo se dobro branili, taktički smo dobro bili posloženi, nedostaju nam jedino golovi napadača. No, mirni smo, bit će to dobro”, istaknuo je ponajbolji igrač Francuske i Atletica, da bi se onda na njega nadovezao čudesni N’Golo Kante koji je ponovno izabran za igrača utakmice – drugi put zaredom!

“Ukupno smo odigrali dobro, uspješno se branili i imali puno prilika. Jedino što nismo uspjeli napraviti je postići pogodak. Želimo pobijediti u svakoj utakmici i nadam se da ćemo biti bolji sljedeći tjedan”, konstatirao je skromni veznjak Francuske.

Izbornik Deschamps bio je miran pred TV kamerama, iako se nadao da će već u petak matematički osigurati prolazak u drugu fazu natjecanja.,,

“Nažalost, nismo uspjeli pogoditi mrežu. Bila je to utakmica visokog intenziteta i bio sam zadovoljan onime što su moji momci večeras pokazali. Bio sam razočaran nedostatkom efikasnosti pred golom. No, činimo dobre stvari u napadu. Ima puno pozitivnih stvari, a treba uzeti u obzir da smo igrali i protiv dvije snažne momčadi. No, moraš postizati golove da bi pobjeđivao. Nadam se da ćemo se popraviti u sljedećoj utakmici tako da možemo ispuniti svoj prvi cilj, a to je plasman u osminu finala.”

S druge strane, od Nizozemaca je prvi pred predstavnike medija stao kapetan Virgil Van Dijk.

“U nekoliko smo se navrata dobro otvorili u kontranapadima, a zadovoljni smo jednim bodom. Ne gubimo i sve je u našim rukama. Idemo prema naprijed. U pojedinim trenucima smo bili u teškoćama, ali igrali smo protiv Francuske. Ne vidim u tome problem. Želja je bila prisutna, pokazali smo borbeni duh i bili dobri u obrani. Po meni smo i postigli ispravan gol, ali su nam ga poništili”, rekao je stup obrane Oranja i Liverpoola, da bi onda riječ-dvije rekao i izbornik Koeman.

“Rezultat je pomalo razočaravajući, no bilo je nekih situacija u kojima smo gubili lopte, kad to nismo smjeli, što nije dobro. Bilo je previše prostora između naših linija i mogli smo bolje odigrati u drugom poluvremenu. Ne bih rekao da se osjećamo kao pobjednici. Došli smo pobjeđivati i postizati pogotke. No, to je uvijek bilo teško protiv momčadi kao što je Francuska. Želimo igrati našim stilom, ali ne smijemo gubiti lopte kao što smo to večeras činili. Moramo biti brži u reakcijama i kreirati više prilika. Još uvijek smo momčad koja mora rasti.”



Tagovi

Virgil van DijkAntoine GriezmannFrancuska nogometna reprezentacijanizozemska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024Didier DeschampsRonald KoemanN'Golo Kante

Ostale Vijesti