REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

FOTO/VIDEO Dortmund 'ponarančastio', okupilo se 75 tisuća Nizozemaca, napali pub s Englezima

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.07.24. | 17:38

'Doubledecker' ujedinjuje veliki skup nizozemskih navijača

Nizozemci su u potpunosti preplavili Dortmund nekoliko sati prije polufinalne utakmice protiv Engleske na Euru, koja je na rasporedu u 21 sat.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pet kombija njemačke interventne policije nereda iskrcalo se u navijačku zonu Friedensplatz u središtu Dortmunda nakon što je mali broj nizozemskih navijača pokušao na silu ući u nju. Naime, ograđena zona dosegla je kapacitet od 6000 osoba sedam sati prije početka utakmice, a jedan je dužnosnik rekao da sada ima 7000 ljudi unutra. Kad su zaštitari zatvorili vrata, nekoliko se navijača pokušalo probiti unutra, zbog čega je za nekoliko minuta stigla velika prisutnost policije.

Uoči polufinalne utakmice između Engleske i Nizozemske, glavni organizator Eura 2024. u gradu na zapadu Njemačke, Martin Sauer, govorio je o svojoj zabrinutosti zbog prenapučenosti. Očekuje se do 75.000 nizozemskih navijača u gradu do početka utakmice zajedno sa 17.000 engleskih navijača. Očekuje se da će samo 16.000 iz svake nacije imati ulaznice. Organizatori su se pobrinuli da gradske navijačke zone prime 50.000 ljudi.

Policija je preko razglasa obavijestila navijače da se raziđu, a velika većina nizozemskih navijača bila je dobre volje i nije bilo neposrednih uhićenja. Očekuje se da će tisuće nizozemskih navijača marširati od navijačke zone Friedensplatz do Westfalenstadiona, a predvoditi bi ga trebao legendarni narančasti 'doubledecker' koji već godinama u stopu prati nizozemske navijače.

Iako se činilo da će sve proći mirno, bilo je i incidenata. Kako prikazuju snimke na društvenim mrežama, Nizozemci su napali pub u kojemu su bili engleski navijači. Pogledajte kako je to izgledalo:


(g)



Tagovi

nizozemska nogometna reprezentacijanavijačiengleski navijači

Ostale Vijesti