REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Deschamps: „Odigrali smo veliku utakmicu“; De Bruyne: „Falilo nam je pet minuta do produžetaka“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 21:07

Drukčija raspoloženja u taborima dvije momčadi...

Francuska se pridružila Švicarskoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Engleskoj u četvrtfinalu Eura, nakon što je u derbiju osmine finala s minimalnih 1-0 svladala Belgiju, kasnim autogolom Jana Verthongena.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Prekrasno je, odigrali smo veliku utakmicu. Bilo je tijesno, ali smo uživali u posjedu i imali smo više prilika.Naravno, puno smo i promašivali, ali napravili smo puno dobrih stvari. Moramo uživati ​​u tome, to je veliko postignuće. Mi smo u četvrtfinalu, oni idu kući," rekao je proslavljeni francuski izbornik Didier Deschamps.

Zanimljivo, Deschamps je na utakmici napravio samo jednu izmjenu. U 62. minuti u igru je ubacio Randala Kolo Muanija čiji je udarac prethodio Verthongenovom autogolu.

"Uživamo u ovome, gurali smo jako, imali smo puno pokušaja, ali smo promašivali. Imao sam sreće pri postignutom golu, izbornik mi je rekao da unesem svoju energiju i brzinu i to sam radio," rekao je francuski joker s klupe.

Iako su Francuzi češće prijetili od Belgijaca, danas je malo udaraca išlo u okvir belgijskog gola...

"Bio je to za nas vrlo osrednji turnir... Mislim da će to biti vrlo tiha svlačionica puna razočaranja," rekao je Koen Casteels, belgijski vratar.

Razočaran je, dakako, bio i belgijski kapetan Kevin De Bruyne.

"Šteta je primiti takav gol u završnici. Plan je postojao. Znali smo da su jaik, pa je izbornik postavio niski blok. Imali smo nekoliko dobrih trenutaka i dobro smo se branili kao momčad, a željeli smo pobijediti. Falilo je samo pet minuta do produžetaka. Volja je bila prisutna u četiri utakmice, ali ispali smo, šteta".

(Hina)


Tagovi

Francuska nogometna reprezentacijabelgijska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti