REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Dalićeva poruka je jasna: Petković će podnijeti račun za Španjolsku, a i Broz je upitan!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 11:00

Izbornik je svjestan da mora nešto promjeniti i malo prodrmati momčad uoči Albanije. Iza njegovih izjava detektirali smo ljutnju na Petkovića, a ceh za loš učinak veznog reda mogao bi platiti Brozović.

Na treningu jutro nakon Španjolske izašlo je 15 igrača. Svi koji su startali dan ranije odradili su trening u hotelu, dok su u kampu bili oni koji su odsjedili na klupi, odnosno četvorica koja su ušla kasnije u igru.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon press konferencije Zlatka Dalića neke stvari su jasnije. Izbornik nije bio zadovoljan činjenicom da je Petković preuzeo odgovornost i stavio loptu na bijelu točku. U tom kontekstu ide izjava o egu s kojim će se Dalić obračunati.

Iako, ima tu još nekih koji su zaslužili “jezikovu juhu” i čije igre su konstantno ispod očekivane razine, ceh će podnijeti centarfor Dinama.

Doduše, treba se prvo saznati kako je tekla komunikacija oko tog penala. S tribina je bilo teško odgonetnuti je l' Petković inzistirao da on puca, je l' mu Perišić koji je u tom trenutku bio kapetan na travnjaku sugerirao nešto drugo, a možda nitko osim Petkovića nije htio preuzeti odgovornost što je isto opcija. On nema problema s time jer je karakterno - frajer!

To su neke interne stvari s kojima će se nositi izbornik i stožer, ali čini se da je Petkoviću presuda već napisana! Nekome majka, nekome maćeha... Uvijek je to tako bilo, ali rezultat će u konačnici biti jedino mjerilo.

A do njega će Zlatko Dalić definitivno uz promjene. U ovom trenutku, najbliži ispadanju iz udarne postave čine se Pongračić i Brozović. Prvi je bio ispod razine i nije opravdao povjerenje, drugi igra rekreativan nogomet. A ako je vezni red bio problem, onda je logično da tu nešto mijenjaš. Modrić je nezamjenjiv, Kovačić očito isto pa je Brozović taj koji bi mogao ponijeti ceh. Ne bi mu bilo prvi put...

Hrvatska bi protiv Albanije mogla zaigrati u sustavu 4-2-3-1. Dakle, s Gvardiolom kao stoperom a Sosom na lijevom beku. S Modrićem i Kovačićem u tandemu zadnjih veznih, Sučićem koji bi bio “desetka”. Desno od njega Majer, lijevo Kramarić a u špici Budimir. Naravno, tri je dana dovoljno vremena da se neke stvari promijene. Analiza još uvijek nije napravljena i moguće su i druge izmjene. Saznat ćemo uskoro!



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNSEuro 2024

Ostale Vijesti