REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Cristiano Ronaldo: „Nisam čitavu godnu promašio penal, ali kada je bilo najvažnije...“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 08:02

Portugalskog kapetana spasio je junak dvoboja Diogo Costa koji je obranio zicer Benjaminu Šešku i sva tri jedanaesterca u raspucavanju

Nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca, reprezentacija Portugala opravdala je očekivanja i izborila četvrtfinale protiv fanatične Slovenije Matjaža Keka koja napušta Euro iako u 390 minuta 'čiste igre' nije izgubila dvoboj. Jean od tragičara Portugala mogao je biti Cristiano Ronaldo kojem je Jan Oblak obranio kazneni udarac krajem prvog produžetak. CR7 se nakon tog pokušaja rasplakao kao 'kišna' godina, no spasio ga je vratar Diogo Costa koji je prvo obranio zicer Benjaminu Šešku, a potom i sva tri jedanaesterca kojeg su izveli slovenski igrači.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Tuga na početku, radost na kraju. To je nogomet, trenuci koji su neopisivi. Imao sam izravnu priliku dovesti momčad u vodstvo, ali nisam uspio. Jan je odlično obranio. Nisam čitavu godinu promašio penal, ali kada je bilo najvažnije nisam uspio. Mislim kako smo zasluženo pobijedili jer smo igrali s više autoriteta. Slovenija se gotovo čitavu utakmicu branila. Posebne čestitke našem vrataru koji je obranio tri penala," rekao je Cristiano Ronaldo koji još uvijek čeka svoj prvi pogodak na Euru.

Titula igrača utakmice očekivano je pripala Diogu Costu koji je prvo skinuo udarac Šeška u situaciji jedan na jedan, a potom je pročitao sva tri udarca slovenskih pucača.

"Jako sam uzbuđen. Bilo je jako teško ostati fokusiran. Sretan sam što sam pomogao momčadi plasirati se u četvrtfinale."

Portugal će u četvrtfinalu (petak, 5. srpnja) igrati protiv Francuske koja je jučer pobijedila Belgiju s 1-0. Dvoboj četvrtfinala igra se u petak, 5. srpnja u Hamburgu.



Tagovi

Portugalska nogometna reprezentacijaCristiano RonaldoEuro 2024

Ostale Vijesti