REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Četvorica Talijana na Hrvatsku idu sa žutim kartonom, Hrvatska ih zato ima - nula

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 17:26

I to puno govori o našoj igri...

Španjolski veznjak Rodri postao je prvi igrač ovogodišnjeg Eura koji je dobio suspenziju zbog žutog kartona nakon što je ušao u sudačku bilježnicu u obje prve utakmice La Roje u skupini.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, svaki igrač kojem se pokažu dva žuta kartona do i uključujući četvrtfinale služi suspenziju od jedne utakmice. To znači da će igrači koji su dobili žuti karton u prve dvije utakmice u skupini propustiti treću, dok će dobivanje druge opomene u četvrtfinalu rezultirati zabranom igranja u polufinalu. Nakupljeni žuti kartoni brišu se iz dosjea igrača nakon završetka četvrtfinala, s ciljem smanjenja vjerojatnosti suspenzija u finalu. Jedini način na koji igrač može dobiti zabranu igranja u finalu Eura 2024. je ako dobije crveni karton (izravno ili dva žuta) u polufinalu.

Italija će se sučeliti s Hrvatskom u trećoj i posljednjoj utakmici skupine B Eura 2024. s četiri igrača koja već imaju žuti karton i stoga su u opasnosti od suspenzije za moguću osminu finala. Gigio Donnarumma zaradio je žuti u utakmici sa Španjolskom, Riccardo Calafiori protiv Albanije, Bryan Cristante protiv Španjolske i Lorenzo Pellegrini protiv Albanije.

Zanimljivo, kod Hrvatske je do sada jedini žuti karton zaradio Ivušić na klupi, a i taj podatak govori puno o našoj igri u dosadašnje dvije utakmice, a budući da nemamo što izgubiti, u ovom susretu si možemo dopustiti i pokoju 'kartu'.

Kada već govorimo o kartonima, UEFA je naredila sucima da obuzdaju igrače koji im prilaze tako da su kapetani momčadi jedini igrači kojima je dopušteno komunicirati sa službenim osobama, prema novim smjernicama. Rodri je upravo iz tog razloga dobio drugi žuti karton na turniru protiv Italije, zbog kojeg je dobio suspenziju. (eg)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti