REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS/Kacper Pempel

Budimir, Sučić, Majer i Pašalić: “Glavu gore, ništa nije gotovo”

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 15.06.24. | 20:05

Hrvatski nogometaši nakon utakmice su stali pred kamere i mikrofone HRT-a

Hrvatskim nogometašima nije bilo lako stati pred kamere Hrvatske radiotelevizije nakon poraza na početku Europskog prvenstva u Njemačkoj. Španjolska je na Olimpijskom stadionu u Berlinu ugasila Vatrene 3-0 (3-0), pobjednikje bio odlučen već nakon prvih 45 minuta.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi je pred kamere stao Lovro Majer.

“Mi smo dobro krenuli, bila je 50-50 utakmica, no oni su zabili, mi ne, to je njihova kvaliteta, prelomilo se na njihovu stranu”, kazao je Majer.

Jesu li vas Španjolci nečim iznenadili?

“Nisu nas iznenadili. Smatram da smo i mi imali svoje prilike, ali ih nismo iskoristili. Trebamo im čestitati i okrenuti se sljedećem suparniku.”

Gdje je nestala naša enrgija?

“Ne znam. Očito su oni nešto bolje radili od nas, bili su pripremljeniji, bolje su ušli u utakmicu i to je to.”

Podrška s tribina nije izostala…

“Hvala svim navijačima, nadam se da ćemo uz njihovu podršku napraviti rezultat. Možda je sada dobro da protiv Albanije ne moramo i ne možemo kalkulirati”, poručio je Majer.

Potom je u mixed zonu došao Luka Sučić:

“Naravno da smo razočarani nakon poraza, ali glavu gore, ništa nije gotovo, ovo je bila tek prva utakmica. Idemo analizirati što smo loše napravili i pripremiti se za Albaniju. Nedostajalo nam je svačeg pomalo, ali ponavljam, glavu gore. I hvala navjačima na fantastičnoj podršci”, poručio je vezist RB Salzburga.

Potom je pred HTV došao naš ‘Španjolac’ Ante Budimir.

“Znali smo da će biti teško, ali ne ovako. Bili su bolji od nas, čvršći u duelima, jednostavno nas nadigrali, moramo priznati. Nismo uspjeli ponoviti igru protiv Portugala, biti bliže njima, ne dati im da budu toliko na lopti. Ovako na prvu misliim da smo imali dobre situacije i u prvom i u drugom poluvremenu, trebao nam je taj gol, nije ušao, ta noga Perišića je bila u zaleđu… Nije bilo dobro s naše strane, no kad odvrtim film, sve one dobre situacije do kojih smo došli nismo zabili, a oni su bili bolji na lopti i zabili svoje golove. Nije išlo”, kazao je Budimir.

Pouke?

“Jasno je da nema vremena i puno žaljenja, za četiri dana je nova utakmica, treba ići po pobjedu i ići ćemo po pobjedu, turnir je tek počeo. Olakotna okolnost je da su još dvije utakmice pred nama, a u srijedu nas sada čeka najvažnija utakmica turnira i idemo je pobijediti. Razočarali smo prvo sebe, pa navijače u Berlinu i cijeloj Hrvatskoj, sve koji nas prate. Težak udarac za sve, ali nema smisla slegnuti ramenima i spustiti glave nego se dići i u Hamburgu dati maksimum”, poručio je Budimir.

Sljedeći je došao joker s klupe Mario Pašalić:

“Nije dobro počelo, nije kako smo se nadali i očekivali. Težak poraz, bilo je teško proživljavati to, prvo poluvrijeme pogotovo, no srećom brzo dolazi nova utakmica, brzo možemo ovo ispraviti i vratiti se na pravi put.”

Zašto nsmo loše ušli u utakmicu?

“Španjolska je od samog starta izašla visoko i jako dobro radila presing, nisu nam dali vremena za razmišljanje, uzimali nam lopte, stvarali šanse, mi neke svoje koje smo imali nismo iskoristili. Zabili su nam brzo dva pogotka i nakon toga nam se bilo teško vratiti.”

Albanija?

“Ionako smo tu utakmicu morali pobijediti, sad se moramo organizirati i napraviti to”, poručio je Pašalić. (G)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijašpanjolska nogometna reprezentacijaEuro 2024VatreniLuka SučićLovro Majer

Ostale Vijesti