REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Austrijanci oduševljeni nakon pobjede, Rangnick poručio: “Briljantno smo počeli, a dobro je što smo gospodari svoje sudbine”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 21:10

Baumgartner je dodao kako su igrači uvijek bili svjesni svoje kvalitete…

Austrija je u Berlinu svladala Poljsku sa 3-1, a strijelac drugog pogotka Christoph Baumgartner je nakon dvoboja rekao kako osjeća veliko olakšanje, ali i da je svjestan kako su pred njim i njegovim suigračima tek sada veliki izazovi. 

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poljacima nije pomogao ni Lewandowski koji je u igru ušao u drugom dijelu, s tim da je bilo prilično jasno kako je daleko od svojih 100 posto. Nakon utakmice, kratkak komentar dao je Ralf Rangnick, austrijski izbornik.

"Svi smo sretni zbog pobjede, ali i zbog igre u većem dijelu utakmice. Briljantno smo počeli i igrali u prvih 20 minuta, a bili smo jako dobri i u zadnjih pola sata. Između ta dva razdoblja je bilo faza kad smo malo popustili. Poljska se vratila i morali smo se dobro namučiti za novo vodstvo. Drugo poluvrijeme je bilo bolje i zato smo zaslužili pobjedu. Sad je vrijeme za oporavak. Moramo se dobro naspavati, dobro najesti, popuniti energetske zalihe i nadati se da ćemo se u utorak protiv Nizozemske uspjeti izboriti za plasman u osminu finala. Dobro je što smo gospodari svoje sudbine."

Christoph Baumgartner, strijelac drugog gola za Austriju i dobitnik nagrade za igrača utakmice nadovezao se na izbornika te rekao:

"Svi smo iznimno sretni. Bili smo pod velikim pritiskom, bilo je puno nervoze. Ovo je veliko olakšanje, ali znamo da je to tek početak i da su pred nama veliki izazovi. Pobijedili smo Njemačku u pripremama i iza nas je doista dobro razdoblje pa su ljudi brzo postali euforični, ali mi smo uvijek bili svjesni svoje situacije. Znamo koliko smo dobri. Bila bi doista šteta da smo izgubili danas."

Izbornik Poljske, Michal Probierz, poslije utakmice je istaknuo:

"Prvih 15 minuta nije išlo po planu. Nismo se dobro nosili s agresivnom igrom Austrije i stalno smo gubili loptu. Nismo imali dovoljno kvalitete na kraju. Pobjeđujemo i gubimo kao momčad. Možda možemo igrati agresivnije protiv Francuske i to je prilika za rast. Nakon što smo primili drugi gol, Austrija je igrala na kontranapade. Preuzeli smo rizik. Nismo imali defanzivnog veznog igrača na terenu, ali smo morali riskirati."


(Hina) 


Tagovi

Ralf RangnickAustrijska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti