REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Ante Budimir: “Nismo došli ovdje slegnuti ramenima. Nismo i nećemo”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 17.06.24. | 08:06

Ova situacija nas je podsjetila na Euro prije tri godine kada je Hrvatska otvorila skupinu s porazom protiv Engleske. I tada je bilo rogoborenja, tražio se “pedro”. Pogotovo nakon što poslije poraza stigao remi s Češkom.

Najbolji lijek protiv defetizma su pobjede! Sreća pa Hrvatska ima već u srijedu popravni ispit. Protiv Albanije u Hamburgu je “finale” kako je to detektirao Ante Budimir odmah nakon utakmice sa Španjolskom.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Nemamo vremena držati glavu spuštenom i dva dana razmišljati o Španjolskoj. Brzo moramo ići dalje”, rekao je Budimir, jedan od rijetkih koji je stao i prenio dojmove. Većina ih je prošla kao pored “turskog groblja”. Neki su pristojno zahvalili na ponudi i preskočili, nekima je na licima bilo vidljivo da je najbolje ništa ne pitati.

“Španjolci su bili bolji, ali ne mogu se oteti dojmu da smo mogli više. Imali smo dobre šanse, ali lopta jednostavno nije htjela u gol”, detektirao je Budimir koji se sjetio svoje šanse u prvom poluvremenu kada je Majer prebacio stranu, Gvardiol ubacio a lopta je otišla tik pored vratnice. Bilo je to na 2-0 i idealna prilika da se Vatreni vrate u utakmicu.

“Čini mi se da je Nacho malo dirao loptu i nisam je mogao ubaciti u mrežu. Kasnije su nam poništili gol i to je peh. Nismo imali sreće jer takve stvari možda bi promijenile tijek utakmice”, zaključio je napadač koji će reći kako sigurno da boli činjenica da je Hrvatska dobila dva gola u tri minute pa potom treći u nadoknadi vremena.

“To su detalji koji čine razliku. Treba čestitati Španjolskoj i idemo dalje”, s dozom optimizma poručio je Budimir. Dodao je kako su na poluvremenu svi se pogledavali u svlačionici i da se jasno osjetila želja da se ode u crveno i popravi dojam i rezultat, ali...

“Što je tu je. Nema smisla jadikovati. Nitko nije zadovoljan i sretan s ovime, ali nismo došli na Euro da bi sada slegnuli ramenima. Nismo i nećemo”, zaključio je Budimir poručivši kako će dati sve od sebe da u srijedu bude sasvim drugačija slika i perspektiva.

Ova situacija nas je podsjetila na Euro prije tri godine kada je Hrvatska otvorila skupinu s porazom protiv Engleske. I tada je bilo rogoborenja, tražio se “pedro”. Pogotovo nakon što poslije poraza stigao remi s Češkom. Međutim, Hrvatska se poput feniksa uzdigla iz pepela, otišla u Glasgow i tukla za nas uvijek neugodnu Škotsku i otišla dalje. Ne predaleko jer smo u Kopenhagenu oprostili se od natjecanja protiv Španjolske, ali ipak smo otišli u nokaut fazu koja je i ovdje označena kao glavni i osnovni cilj.

A do toga nam treba upravo četiri boda. S njima bi bili sigurni prolaznik u nokaut fazu, barem kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Doduše, nekim čudom Vatreni mogu biti i prvi u skupini s dvije pobjede ali takav je rasplet zbog visokog poraza od Španjolske u sferi teorije. U tom slučaju vjerojatno bi bili drugi u skupini i putovali u Berlin. Nekako nam je najbliži scenarij u kojem bi Vatreni uzeli sva tri boda u srijedu i bod protiv Italije. S četiri boda smo sigurno treći i kao takvi bi otišli dalje u osminu finala.




Tagovi

Ante BudimirVatreniEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti