Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Andrej Kramarić: “Neka padne i autogol kao u Splitu, samo da pobijedimo Albaniju”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 17.06.24. | 14:35

Napadač Hoffenheima kratko je rezimirao utakmicu sa Španjolskom i okrenuo se prema onome što Hrvatsku čeka u srijedu Hamburgu.

Andrej Kramarić jedan je od stupova reprezentacije i jedan od onih kojima izbornik traži poziciju u ofenzivnom dijelu. Protiv Španjolske je zaigrao na lijevom krilu. Prvo pitanje je bilo oko broja bodova koliko treba Hrvatskoj za prolaz dalje.

"Nisam razmišljao o tome, niti imamo vremena. Svaka iduća je najbitnija. Tražimo pobjedu, jasno i kratko. Bez toga ne moramo ništa drugo računati. Tri boda iz ove utakmice je najbitnije. To se od nas očekuje, pa ćemo vidjeti što će biti kasnije".

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Još malo o Španjolskoj.

"Pričali smo svi skupa. Prvenstveno bih rekao da to nije izgledalo loše kako je rezultat to pokazao. Nogomet je to. Primiš pa ne zabiješ. Nije kritično izgledalo kako se piše. Ide se dalje, više me ta tema ne interesira. Fokus je na iduću utakmicu. Gas do daske, pobijediti pa što bude. Da uzmemo ta tri boda i gledamo prema naprijed", jasan je bio Andrej Kramarić.

Vaša generacije je puno rekorda napravila i pomakla granice. Jedna od tih je da ste prošli skupinu nakon poraza u prvoj utakmici skupine na prošlom Euru, koliko će to pomoći?

"Voljeli bi da smo pobijedili, ali koliko će to iskustvo imati veze ne znam. To je nogomet. Gubiš i pobjeđuješ. Nekada ti nogomet da, nekada ne. Nevezano za iskustvo, dat ćemo maksimum pa što bude. Voljeli bi da se završi grupa na najbolji mogući način i to je cilj. Motivirano i fokusirano. Da se vratimo na navijače - da što duže ostanemo tu, uživamo u okruženju i podršci. Velika je prilika, šteta bi bilo da ne iskoristimo domaće prvenstvo".

Talijani su probijali Albaniju preko krila i na bekove.

"Izgledat će slično. Pokušati se organizirano baviti. Pronaći te zone u kojima možemo biti opasni. Protiv Italije je možda izgledalo da su bekovi bili slobodniji ali to nikada ne znaš. Oni će dati 300 posto od sebe, grist će i jednostavno neće biti lako. Znamo da je teško probijati defenzivnog protivnika i iz tog razloga bit će bitno strpljenje i iskoristiti prilike koje će se dogoditi a biti koncentriran na kontranapade. Bit će slična utakmica kao protiv Italije".

Prije tri tjedna Kramarić je zabio hat-trick Bayernu...

"Svaki gol je poseban za mene i za ekipu. Mislim da je teško uspoređivati i vraćati se na priču od skoro mjesec dana ranije. Bio je užitak da izborim Europu s klubom, ali to je iza mene. Mi smo ovdje zbog Hrvatske i Eura. Nema potreba vraćati se u prošlost. Dat ću sve od sebe za ekipu i za Hrvatsku da dobijemo, nije bitno tko zabija. Fokus na tri boda, pa kako bude. Kao protiv Rusije u Splitu, neka bude autogol, samo da pobijedimo".

Blokada?

"Da imam odgovor bilo bi drugačije. Možda nas emotivno potrošila navijačka energija jer je posebno bilo igrati pred toliko puno naših navijača. Možda smo zamaštali nakon Portugala, ali to je nogomet. Nekad da, nekad ti uzme. Jednostavno, tekma je bila prije dva dana. Završena priča i spremni smo za iduću s drugačijom energijom, motivacijom i mislim da će biti prava energija na terenu".

HSV nije prvoligaš, ali Kramarić je igrao tamo.

"Igrali smo 1-1, sudac mi je tri puta svirao da mogu pucati a ja nisam čuo od navijača. Dobio sam žuti karton jer nisam čuo zvižduk pa sam raširio uši. Očekujem da će biti glasno jer ovo je bilo najglasnije što sam u karijeri doživio. Od strane navijača HSV-a", završio je Kramarić.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniAndrej KramarićEuro 2024HNS

Ostale Vijesti