Marcus Brandt/DPA
Marcus Brandt/DPA

Albancu dvije utakmice suspenzije zbog ponašanja nakon dvoboja s Hrvatskom

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 18:46

Dan kasnije se ispričao za svoje postupke, no Uefa ga je zasluženo kaznila

Albanski nogometni reprezentativac Mirlind Daku u nedjelju je kažnjen je zabranom nastupa na dvije utakmice, zbog svog nesportskog ponašanja po završetku dvoboja s Hrvatskom (2-2) u 2. kolu skupine B na Euru u Njemačkoj, objavila je u Uefa.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Daku neće biti na raspolaganju izborniku u sljedeće dvije utakmice zbog "kršenja osnovnih pravila ponašanja", "korištenja sportskog događaja za izražavanje stavova koji nisu povezani sa sportom" te "diskreditiranja nogometa", stoji u pojašnjenju odluke Uefinog disciplinskog tijela. Daku će tako propustiti utakmicu protiv Španjolske u ponedjeljak u Duesseldorfu te mogući nastup u osmini finala Eura ili prvu utakmicu u Ligi nacija tijekom jeseni.

Daku je protiv Hrvatske u Hamburgu ušao u 85. minuti, zaradio žuti karton nekoliko minuta poslije, a po završetku dvoboja uzeo megafon i pred albanskim navijačima izvikivao uvredljive parole upućene Sjevernim Makedoncima i Srbima. Daku se putem Instagrama dan poslije ispričao za svoje postupke.

Osim Dakua, Uefa je novčano kaznila i oba saveza. Hrvatski nogometni savez je tako za uporabu i bacanje pirotehničkih sredstava ukupno kažnjen sa 28.000 eura, dok je Albanski nogometni savez kažnjen za uporabu pirotehnike (2.500 eura), za upadanje navijača na travnjak (20.000 eura) te za prenošenje provokativnih poruka neprimjerenih za sportske događaje (25.000 eura).

Zbog ispada navijača Albanski nogometni savez je već kažnjen i na prvoj utakmici protiv Italije u ukupnom iznosu od 37.375 eura.

Uefa je objavila da istraga o mogućem rasističkom i diskriminirajućem ponašanju navijača obiju reprezentacija na utakmici Hrvatske i Albanije još uvijek traje, tako da su moguće i dodatne kazne.

(Hina)


Tagovi

Mirlind DakuAlbanijaAlbanska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti