Luka stanzl/PIXSELL
Luka stanzl/PIXSELL

Zagrebaši na teškom ispitu: Viceprvaci Europe više nemaju Hansena, ali su i dalje jedna od najjačih momčadi

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.09.24. | 08:00

Klasičan skandinavski rukomet, kakav se i očekuje od Aalborga, krasi ih i ove sezone

Rukometaši Zagreba u Areni dočekuju viceprvaka Europe - danski Aalborg. Danci su trenutno vodeći u skupini B, izjednačeni s Kielceom na vrhu s dva boda, dok je Zagreb na dnu skupine bez bodova budući da su upravo Hrvati izgubili u Poljskoj 23-30. S druge strane, danska je momčad prošlog tjedna kod kuće svladala Nantes 38-31.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, visok broj golova i visok tempo. Klasičan skandinavski rukomet, kakav se i očekuje od Aalborga, krasi ih i ove sezone. Thomas Arnoldsen zabio je 11 golova u prvom kolu, što je srednjem vanjskom donijelo prvo mjesto na ljestvici strijelaca Lige prvaka, barem za sada. Osim što se umirovio legendarni Mikkel Hansen, Aalborg je promijenio i trenera. Stigao je Maik Machulla.

"Mislim da su dečki odigrali jako dobro prošli tjedan protiv Nantesa, posebno u drugom poluvremenu. Stvarno su se našli i igrali dobar rukomet. Stvarno osjećam da naša momčad ima puno više za ponuditi i stvarno vidim kako iz svake utakmice učimo sve više jedni o drugima. Kao novi trener imam velika očekivanja, ali ako budemo igrali kao prošli tjedan možemo pobijediti Zagreb i iskoristiti svoju širinu", reako je trener Aalborga uoči utakmice.

Podsjetimo, Zagreb i Aalborg su dvije momčadi koje su igrale osam puta jedna protiv druge u EHF Ligi prvaka, pri čemu je šest puta pobijedio Aalborg, a jedan put Zagreb te je upisan i jedan remi. Dok Zagreb prošli tjedan nije imao na rasporedu domaće utakmice, Aalborg je lako svladao Ringsted (41-29) i pun samopouzdanja dolazi u Arenu. Doduše, pokazao je Zagreb prošle sezone dramatičnim susretom pred svojom publikom da nije ni Aalborg nemoguća misija, a bude li i ove srijede kvalitetna podrška s tribina, vjerujemo da će dostojno predstaviti Zagreb i Hrvatsku u Ligi prvaka.

Ulaznice za utakmicu su besplatne, a mogu se preuzeti na blagajni Arene Zagreb. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Mikkel HansenAalborgRukometna Liga prvakaRK Zagreb

Ostale Vijesti