Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Gojun uoči Aalborga: “Dolaze u našu dvoranu, nešto će se pitati i nas“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 16.09.24. | 13:29

Zagrepčani su najavili utakmicu protiv Aalborga

Pred rukometašima Zagreba dvoboj je 2. kola EHF Lige prvaka u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši ugostiti danski Aalborg Handbold. Susret najboljeg hrvatskog kluba i aktualnih europskih viceprvaka na rasporedu je u srijedu, 18. rujna u Areni Zagreb s početkom u 18.45 sati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A dva dana uoči dvoboja s Aalborgom, u Trofejnoj sobi sportske dvorane Trešnjevka održana je prigodna konferencija za medije na kojoj su nadolazeću utakmicu najavili trener Andrija Nikolić i kapetan Jakov Gojun.

"Prošlogodišnji finalisti Lige prvaka, jedna odlična momčad, po mom skromnom mišljenju jedna od najboljih u Europi. Sigurno da nas čeka jedna teška utakmica, ali kakva nam je grupa lake utakmice niti nema. Važno je da mi vjerujemo u sebe, da smo spremni igrati kao ekipa i samo tada možemo iznenaditi momčad kao što je Aalborg, a kao što znate to nam ne bi bilo prvi put", rekao je Nikolića pa dodao:

"Što se njihove momčadi tiče bilo je tu nekih promjena, ali stil igre se nije odveć mijenjao. Umirovio se Hansen, promijenili su trenera, došao je Martens, ali i dalje je to jedan skandinavski, brzi rukomet kakav oni igraju i inače. Igra jedan na jedan uz brz protok lopte je također karakteristika njihove igre. Slično ili isto kao i lani rekao bih. Što se nas, pak, tiče mislim da su se novi igrači dobro uklopili iako neki još moraju fazu adaptacije na Ligu prvaka proći. Naši novi igrači sigurno da imaju veliku kvalitetu i da će nam u dogledno vrijeme biti prava pojačanja. Trenutno imamo određenih problema s virozom, ali vjerujem da ćemo u srijedu svi biti spremni za Aalborg.“ 

Jakov Gojun, kapetan RK Zagreba:

„Aalborg je jedna ozbiljna ekipa, finalist Lige prvaka u dva navrata unazad nekoliko godina, poduplani na svim pozicijama. Sigurno je da imaju i ove godine najviše moguće ambicije, da žele napraviti taj posljednji korak i osvojiti Ligu prvaka. Ipak, oni dolaze u našu dvoranu i nešto će se pitati i nas. Mi smo lani pokazali da je Arena neosvojiva tvrđava i želja nam je da tako ostane i ove godine. Uz pomoć naših navijača nikome neće biti lako u našem dvorištu", kaže kapetan i nastavlja:

"Što se same utakmice tiče vjerujem da možemo očekivati sličan Aalborg kao i lani. Gledali smo njihovu prvu utakmicu i vidjeli da su im polazi slični kao i prošle godine, igraju skandinavski brzo, trče bez prestanka i to će biti izazov ispratiti. Ključno je da ne radimo tehničke greške, jer oni su prvaci svijeta u korištenju istih. Očekujem borbenu utakmicu s jedna i druge strane. Oni nas sigurno neće podcijeniti, kao što uostalom to nitko više ne smije nakon onakve prošle sezone s naše strane. I sam Talant Dujshebaev mi je u Kielcu rekao da nas sada svi gledaju drugačijim očima. Ovim putem htio bih pozvati i sve naše navijače da nas dođu podržati, kao što su to radili na svakoj utakmici prošle sezone. Ja vjerujem da će nas ljudi podržati i ove godine, mi ćemo im se probati odužiti jednom velikom borbom i bodovima i nadam se da ćemo se na koncu svi zajedno veseliti.“

Ulaznice za utakmicu kupljene su od strane sponzora, a za sve navijače one će biti u slobodnoj podjeli. Ulaznice se mogu preuzeti na blagajni Arene Zagreb (sjeverna strana platoa) u sljedećim terminima:

Ponedjeljak, 16. rujna od 16.00 do 19.00 sati

Utorak, 17. rujna od 16.00 do 19.00 sati

Srijeda, 18. rujna od 16.00 do 19.00 sati

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Jakov GojunAalborgRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti