Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Vorijeve Sesvete traže prve europske bodove u Češkoj

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 10:31

Ova dva suparnika nikada se do sada nisu susrela na europskoj sceni

U skupini G rukometne Europske lige za prve bodove u izravnom dvoboju borit će se češka Karvina i hrvatske Sesvete. Obje su momčadi izgubile oba prethodna dvoboja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U zadnjoj europskoj utakmici, rukometaši Sesveta poraženi su od Tatabanyje 27-31, a Davor Gavrić s 11 pogodaka bio je najbolji strijelac hrvatske momčadi, dok je Mateo Maraš bio sjajan u mađarskom sastavu i zabio čak devet golova. To je bio drugi nastup Sesvećana u tom natjecanju i drugi poraz.

"Hrabro smo pali, ali to nam ništa ne znači jer smo izgubili. Žalostan sam zato što sam vidio da oni nisu bili toliko bolji od nas, što se i vidjelo na terenu", rekao je nakon utakmice protiv Mađara trener Sesvećana Igor Vori, za Hrvatski radio i dodao:

"Ali to je sve jedno iskustvo i odrastanje koje boli jer vidi se da možemo, bez obzira koliki budžet ima Tatabanya. Siguran sam kako ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati jer je ovo sve za njih svemirski brod pošto se nitko prošle sezone nije nadao da ćemo doći do ovdje. Ali kad smo već tu, nismo došli da budemo promatrači. Ovaj ritam nam lagano dolazi na naplatu, u rosteru smo kakvom jesmo, ali nema predaje."

S druge strane, u bojama Karvine najviše su zabili Dominik Solák i Illio Blyzniuk u posljednjoj utakmici, gdje su poraženi od Flensburga (31-41). Ova dva suparnika nikada se do sada nisu susrela na europskoj sceni, ali se češka momčad smatra favoritom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.







Tagovi

MRK SesveteSesveteEuropska liga rukometaša

Ostale Vijesti