Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

VIDEO Dibirov 'poginuo' da bi Zagreb u uspavanci sačuvao bodove kod kuće protiv makedonskog prvaka

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 19.10.23. | 20:22

Ni publika koja je stigla, ni novi trener, nisu se nagledali pretjerane ljepote na ovome susretu, sve do samog finiša susreta kada je Zagreb napokon odradio očekivani 'blitz Krieg'

Hrvatski prvak RK Zagreb svladao je makedonski Eurofarm Pelister u svojoj Areni rezultatom 27-18 (10-10) u sklopu 5. kola Machineseeker EHF Lige prvaka, ali daleko teže od očekivanog u jako uspavanoj utakmici s malo golova, puno pogrešaka i ne baš puno lijepih detalja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Otvorili su hrvatski prvaci mirno susret. Mandić je skinuo početni pokušaj gostiju, a kapetan Gojun zabio za vodstvo Zagreba koji je pred nesigurnim makedonskim prvakom imao jasnu kontrolu nad utakmicom, barem u prvim minutama. Iskoristili su Šoštarićevi momci igrača više kada je Pavle Petrović morao na hlađenje za 2-0 u 4. minuti. No krenuli su nakon toga i problemi. 

Borzas je ‘otvorio’ račun Makedonaca i zabio njihov prvi gol na utakmici, da bi potom donio i izjednačenje 2-2 nakon što su Zagrepčani nepotrebno prodali tri napada izgubljenim loptama. Mogao je rezultat biti i u plusu za goste da su bolje iskoristili svoje ukradene lopte. Možda su krivo čuli spikera o nagradi za gađanje vratnica na poluvremenu pa su se istrenirali torpediranjem Zagrebove grede. Bio je tu, srećom i Matej Mandić s dvije odlične obrane za redom pa smo do 13. minute na semaforu i dalje gledali niskih 3-3. Tek u 15. minuti Zagreb je zabio svoj četvrti gol, a mrežu je zatresao Luka Lovre Klarica. Uveli su Makedonci potom i svog kapetana Žareta Peševskog, ali nisu preko njega došli do gola. Vratio se potom i Zagreb na dva razlike, ali ih ubrzo novim tehničkim pogreškama i ispustio, a potom i prvi puta došao u zaostatak u 22. minuti pri rezultatu 6-5 za goste.

Nakon time-outa dao je Šoštarić šansu Kavačiću, Walczaku i Glavašu koji su odmah odgovorili golovima ii vratili prednost svojoj momčadi. Karpo Sirotić spasio je Zagreb od odlaska na odmor sa zaostatkom sa svoja dva pogotka, ali nesporazumom su hrvatski prvaci prokockali priliku da odu na odmor s prednošću pa su ih gosti u posljednjoj sekundi skoro i kaznili, ali eto - nisu uspjeli. Na velikom odmoru na semaforu je stajalo samo 10-10. Matej Mandić skupio je šest sjajnih obrana u prvom dijelu, a među strijelce se u redovima Zagreba upisalo čak devet igrača, osam s po jednim i samo Sirotić s dva gola.


U nastavku smo čak tri i pol minute čekali na prvi gol, a onda je mrežu zatresao Kos, ali su brzo vratili gosti. Kontru Zagreba potom je zaustavio makedonski reprezentativac Nenad Kosteski kada je u trku ‘nokautirao’ Timura Dibirova i zaradio izravan crveni karton. Nažalost, na drugoj strani je Klarica pokušao izbiti u kontri loptu Atanasijevikju pa također morao na odmor dvije minute. Pet na pet Hrvati su stigli do izjednačenja 12-12 da bi tek u 10. minuti stigli do prednosti pri 14-13. Da Zagrebaši ne potonu pobrinuo se Timur Dibirov prvo realiziranim sedmercem pa golom iz igre, a onda i ukradenom loptom kada su ga gosti još jednom naivno 'opleli' po licu. Pregledali su portugalski suci snimku, ali odlučili da će biti novog crvenog kartona pa je suigraču na tribinama društvo od 45. minute pravio i Pavle Petrović. Imali su u tom trenutku Zagrebaši i dva igrača više, Makedonci igrali s praznim golom 5 na 6 pa su se stigli hrvatski prvaci obraniti, da bi Klarica povećao prednost na plus tri (19-16) pa i na plus četiri u kombinaciji s Čupićem (22-18).

Prelomilo je to utakmicu i gosti se više nisu mogli vratiti, a Zagrebaši su popravljali svoje statistike do kraja utakmice i slavili rezultatom 27-18. Matej Mandić skupio je 11 obrana, Aleks Kavčić i Miloš Kos ubacili po pet golova, a pratili su ih Luka Lovre Klarica i Timur Dibirov s po tri gola. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Uroš Borzaš s tri gola, dok su Doman Tajnik, Bogdan Radivojević, Rudy Seri i Denis Vasilev zabili po dva gola.

KOLSTADT SRUŠIO KIEL

U drugom susretu večeri Kolstad je pobijedio THW Kiel sa 34-30 nanijevši njemačkom sastavu prvi poraz ove sezone. Norveški sastav su do pobjede predvodili sjajni Islanđanin Sigvaldi Gudjonsson sa 10 i Norvežanin Sander Sagosen s osam golova, dok je kod Kiela najefikasniji bio Šveđanin Niclas Ekberg sa 10 golova. Hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak nije se upisao među strijelce.

U srijedu je PSG pobijedio Aalborg sa 33-30. Pariški sastav je do četvrte pobjede predvodio Elohim Prandi s osam golova, dok je Kamil Syprzak dodao šest golova. Kod Aalborga koji je upisao drugi poraz, najefikasniji je bio Mikkel Hansen sa sedam golova. U posljednjem susretu ove skupine večeras se sastaju Kielce i Pick Szeged. Na ljestvici vode PSG i Kiel sa po osam bodova, Kolstad je treći sa šest, dok je Zagreb četvrti s pet bodova.

Pozdravila je Arena velikim aplauzom na početku susreta svoje miljenike, iako smo očekivali i više posjetitelja na susretu s obzirom na posljednje predstave Zagrepčana. Dapače, bilo je i parsto navijača Pelistera, koji su u nekoliko navrata bili i daleko glasniji od višebrojnijih domaćih zaljubljenika u rukomet. Bitka je to koju RK Zagreb vodi teže nego li one na terenu. 

Zagrebu slijedi utakmica protiv Karlovca u domaćem prvenstvu u subotu, a u Ligi prvaka će 26. listopada u goste Pick Szegedu (18.45). 


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

RK ZagrebEurofarm PelisterRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti