Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Šoštarić: "Idemo u Szeged pobijediti, igrati mogu kod kuće! A kako smo izgledali u prvom dijelu, rezultat je bio dobar"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 20:41

Šoštarić je startao mandat na klupi Zagreba pobjedom

Zagreb je upisao nova dva boda na svoj konto nakon što su u Areni u petom kolu Lige prvaka svladali makedonskog prvaka Eurofarm Pelister 27-18.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Nenad Šoštarić tako je otvorio mandat pobjedom, ali ne baš jednostavnom.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali u grču. Ovaj tjedan smo trenirali bez Kavčića i Walczaka koji su imali virozu. Imali smo solidnu obranu, ali smo imali jako loš napad. U prvom poluvremenu smo dobili četiri gola iz polukontre. Moja reakcija na poluvremenu je bila da je 10-10 za nas dobro s obzirom na to kako smo odigrali. Morali smo u nastavku igrati brzo, ali ne brzopleto u napadu. Njihova obrana 5-1, 3-3, kako god ju želite nazvati nam je trebala ići na ruku, ali tek negdje polovicom drugogn poluvremena smo spojili par golova u nizu, da su naši vanjwski igrači odlično reagirali, a u jednom trenutku su u kontru trčali tri najstarija igrača Gojun, Dibirov i Čupić. To pokazuje koliko i oni sve to žele, koliko ulažu. Želim im čestitati svima na borbenosti i želji. U prvom dijelu je bilo malo stisnutosti kod mladih igrača. Ovaj rezultat je za nas dobar jer je ovo bila utakmica 'koju moraš osvojiti', a do sada je bilo osvoji što osvojiš."

"Nakon Kiela smo bili samo broj s kojim su mislili lako, a nakon ove tri utakmice smo postali protivnik koji će biti problem svima."

Idući protivnik je Pick Szeged.

"Ne idemo u Szeged igrati, idemo pobijediti. Igrati mogu kod kuće, a ne putovati 10 sati autobusom."

Kako je bilo voditi utakmicu u Areni?

"Prošle sezone smo s Lokomotivom igrali Europu pa igrali pred nekoliko tisuća navijača. Imam ja malo previše kilometara u nogama da bi me impresioniralo igrati pred puno ljudi. Mene impresioniraju samo dobri i pošteni ljudi."

Miloš Kos je dodao pet golova na semaforu.

"Ne bih izdvajao pojedince, uvijek svi dajemo sve od sebe. Upisali smo bitne bodove za nas, osobito nakon što smo u prvom dijelu bili u grču."


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nenad ŠoštarićRK ZagrebRukometna Liga prvakaEurofarm Pelister

Ostale Vijesti