Kolektiff Images
Kolektiff Images

Prvi cilj ostvaren uz veliki Duvnjakov rekord: Danke, Mannheim! Köln, bereite dich!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 19:35

Hrvatska je sigurno u drugom krugu, kofere možete spakirati i polako krenuti jer je prva utakmica već za dva dana, a koliko ćemo bodova prenijeti, vidjet ćemo nešto kasnije večeras

Hrvatska je apsolvirala Rumunjsku, na kraju ugodnim rezultatom, iako se u nekim trenucima doista nije činilo baš najljepše. Nije to bila rapsodija od predstave naših, ni rukometna ljepotica.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Srna, Šoštarić i Klarica pokazali su koliko mogu. Opet su nas mlada imena vukla, a uz njih se po potrebi uključivali i iskusniji, najviše Cindrić koji je i ovu utakmicu bio na odličnom nivou. Osim što zabija svojim solo prodorima, ovo prvenstvo odlično proigrava suigrače.

Mario Šoštarić jedan je od većih dobitaka ovoga prvenstva ili barem prvoga kruga. 'Mister 100' posto bio je i ovaj susret na svojih uobičajenih, naravno, 100 posto.

Matej Mandić nije najbolje krenuo u susret, danas nije bio njegov dan i upisao je tek jednu obranu, ali je zato promjena koju je izbornik napravio prije utakmice na kraju bila sjajna. Dominik Kuzmanović, povratnik nakon bolesti, stigao je jučer u reprezentaciju i danas već obavio solidan posao. Dobro, uvijek može bolje, izbornik želi po 12, 13 obrana na susretu, ali za prvu utakmicu, osobito kada je na kraju posao obavljen, on je dao koliko je trebalo. Što bi se reklo - plaću je zaradio. Klarica je na poziciji desnog vanjskog dobro zamijenio ozlijeđenog Martinovića. Predvodio je naše strijelce, prolazio kroz rumunjsku obranu, odradio i više nego odlično rolu koja mu je dana.

Uz sve navedeno, Duvnjak je ušao tek u 53. minuti susreta, tako da je dobio lijep odmor što će mu sigurno puno značiti za dalje, a ulaskom u ovoj utakmici upisao je svoj 247. nastup za našu nacionalnu vrstu i time postao njezin rekorder po broju nastupa. Srušio je time Igora Vorija s trona, a u narednim će danima sigurno doći barem do 251. nastupa, a nadamo se i kojeg više.

Hrvatska je sigurno u drugom krugu, kofere možete spakirati i polako krenuti jer je prva utakmica već za dva dana, a koliko ćemo bodova prenijeti, vidjet ćemo nešto kasnije večeras. Epska pobjeda protiv Španjolske, nepotrebno mučenje protiv Austrije i uspavanka protiv Rumunjske. Nismo očekivali baš takve rasplete prije prvenstva, ali kad je cilj ostvaren, tko te pita! Tako da, danke, Mannheim! Köln, bereite dich!



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.

Ostale Vijesti