Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Nekadašnji Kauboj za Germanijak: "Olympiakos će biti novi izazov, liga koja raste, a sezona u Stuttgartu je bila intenzivna"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 15:12

Nekadašnji igrač Porta i Veszprema u Stuttgartu je imao ugovor 1+1 godinu, a nakon jedne odigrane sezone zajedno s klubom je odlučio da će im se putevi razići...

Bivši hrvatski reprezentativac, Ivan Slišković, ima novi klub. Njemački Stuttgart će zamijeniti grčkim Olympiakosom. Atenski je klub sezonu završio na drugom mjestu grčkog prvenstva nakon playoffa s AEK-om u kojemu je Stipe Mandalinić. S Olympiakosom je ugovor potpisao na dvije godine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nekadašnji igrač Porta i Veszprema u Stuttgartu je imao ugovor 1+1 godinu, a nakon jedne odigrane sezone zajedno s klubom je odlučio da će im se putevi razići.

"Zadovoljan sam novim potpisom. Zadovoljan sam uopće svojom karijerom, ne bih ništa mijenjao. Znam da grčka liga nije kao njemačka, ali niti portugalska nije svima zvučala najbolje kada sam potpisivao za Porto, ali i ona je napredovala."

Ranije je igrao za Celje PL, a kasnije i Göppingen. Sada je nakon naporne sezone stigao u rodni Split i ondje se odmara prije početka priprema.

"U Splitu sam otkako smo u nedjelju odigrali posljednju utakmicu. Nije bila lagana sezona. Bundesliga je sama po sebi intenzivna, a dodatno je tu i ostalih obaveza, promoviranja rukometa u školama, sponzorskih obaveza... Svega ima, tako da je vrijeme zapravo dosta popunjeno."

Do kada ćete uspjeti odmoriti?

"Čekam još konkretan datum, ali krajem srpnja će početi pripreme."

Možete li smjestiti grčku ligu u usporedbu s nekom bolje poznatom europskom ligom?

"Nisam siguran s kime bih usporedio tu ligu, ali koliko sam uspio upratiti i koliko mi je Stipe Mandalinić ispričao, zanimljiva je liga. Nije baš jaka kao što su neke bolje poznate, ali ja sam zadovoljan. S ozljedama trenutno, hvala Bogu, nemam nikakvih problema, imao sam početkom sezone neke probleme s mišićima, ali sada je sve u redu i veselim se novoj sezoni."

Dok ćete vi uspjeti odmoriti, četiri se kluba pripremaju za Final Four Lige prvaka, među njima i njemački viceprvak Magdeburg. Koga vidite kao favorita?

"Mislim da u polufinalu PSG-a i Kielcea malu prednost dajem Poljacima, a u drugom susretu između Barce i Magdeburga ne znam što bih rekao... Magdeburg je već pokazao da može dobiti svakoga, osim toga, već su i Barcu dobili ranije. Tako da će biti zanimljivo vidjeti što će se dogoditi. Uostalom, Final Four je uvijek posebna priča. To doslovno ovisi o tome kakav će tko imati dan. Ako bude nečiji golman zaključao vrata, to će već puno značiti, a ostalo...Vidjet ćemo."



Tagovi

Ivan SliškovićPortoStuttgartOlympiacos

Ostale Vijesti