REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Ortega oprezan pred polufinale: "Ne bih rekao da smo favoriti, dva puta smo igrali, dva puta izgubili"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 10:37

Kreće rukometni Final Four

Najelitniji rukometni završetak sezone uskoro kreće. Njemački doprvak Magdeburg ide na španjolskog prvaka Barcelonu u polufinalu u spektakularnoj kölnskoj areni (subota, 15.15). Katalonci brane naslov osvojen prošle sezone, žele doći do svojeg 12. naslova u povijesti, ali trener Carlos Ortega ne dozvoljava da ih ponese euforija. Najgori je suparnik koji je mogao doći na noge Barci. To je jedina momčad koja je svladala Blaugranu ove sezone (41-39 u finalu Svjetskog klupskog prvenstva u listopadu), a to je učinila i posljednje dvije sezone zaredom (u 2021., također u finalu Svjetskog klupskog prvenstva, 33-28).

“Ne vidim se kao toliki favorit, igrali smo protiv Magdeburga koji nas je u zadnje dvije sezone dva puta zaredom pobijedio. Za nas je najveći izazov biti u Kölnu i silno smo uzbuđeni pokušati se boriti za naslov, što bi bila prekretnica za sve. Znamo koliko je to teško, jer su sve četiri momčadi sposobne za pobjedu."

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Magdeburg je momčad koja temelji igru puno na jedan protiv jednog, s vrlo brzim igračima, teško se braniti. Igraju jako dobro, bili su prvaci Bundeslige prošle sezone i borili su se ove sezone do zadnjeg kola (drugoplasirani, iza Kiela). To je momčad koja igra jako dobro, koja dosta drži loptu u napadu, koja gubi vrlo malo lopti, koja kada dođe pasivna igra zna završiti napad. Bit će to vrlo teška utakmica."

Ortega je rekao da je morao prodrmati momčad koja već mjesec dana nema nastup u Ligi prvaka. NAime, 18. svibnja je bilo četvrtfinale, a 1. lipnja su zaključili Asobal ligu.

“Ono što je momčad napravila ove sezone nije nimalo lako, morate to cijeniti. Motivacija nije potrebna kada svi žele osvojiti najveći trofej europskog rukometa. Malo sam bockao ekipu, da budu još malo gladniji, jer nisam vidio ovu glad za pobjedom, a ekipa je jako dobro odgovorila. Imamo sve da možemo osvojiti ovu Ligu prvaka. Osjećam se mirno što smo prošle sezone osvojili Ligu prvaka. To nam svima mora dati mir ”, rekao je andaluzijski trener.

Inače, nitko nije toliko puta podigao trofej, kao barca. Gledamo li ukupni rekord, Katalonci imaju 11 naslova: 1991. , 1996. , 1997. , 1998. , 1999. , 2000. , 2005. , 2011. , 2015. , 2021. i 2022. godine . Četvero ih je osvojilo Final Four u Kölnu otkako je format uveden u sezoni 2009./10.

Druga dva suparnika, iz drugog polufinala (subota, 18 sati), su PSG i Kielce.







Tagovi

Barcelona rukometFinal FourRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti