Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kraljice šoka pobjedom se oprostile od izbornika Šoštarića

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 07:54

Nakon sedam godina mijenja se izbornik ženske rukometne reprezentacije.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. svladavši u subotu u Cazinu reprezentaciju Bosne i Hercegovine s uvjerljivih 31-17 (12-6).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe bila je vidljiva od otvaranja utakmice u kojem su izabranice Nenada Šoštarića povele sa 7-1 u 13. minuti. Domaće rukometašice su do kraja prvog poluvremena uspjele ostati na šest golova zaostatka. No, u drugom poluvremenu bosansko-hercegovačke reprezentativke nisu mogle pratiti ritam hrvatskih rukometašica koje su kontinuirano povećavale prednost do konačnih +14 (31-17), iako je izbornik Šoštarić ravnomjerno rasporedio minutažu na veći broj igračica.

Tako su sa po pet pogodaka najefikasnije u hrvatskoj reprezentaciji bile Nikolina Zadravec i Dejana Milosavljević. Četiri gola postigla je Andrea Šimara, a po tri Stela Posavec i Katarina Pavlović. Za domaću reprezentaciju su po četiri pogotka postigle Ana Vrančić i Armina Isić.

Bila je ovo posljednja utakmica izbornika Nenada Šoštarića na klupi, koji će nakon sedam godina napustiti reprezentaciju i preuzeti RK Zagreb.

Nakon dva kola Hrvatska i Rumunjska imaju po četiri boda, dok su bez bodova Grčka te Bosna i Hercegovina.

Sljedeći kvalifikacijski ciklus od dvije utakmice na rasporedu je krajem veljače i početkom ožujka sljedeće godine, kad će hrvatske rukometašice igrati dva dvoboja protiv Rumunjki, koji će odlučivati o prvom mjestu u skupini. Prvo će gostovati u Rumunjskoj 28. veljače, a uzvrat u Hrvatskoj je na rasporedu 2. ožujka.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina/I.M.)


Tagovi

Hrvatska ženska rukometna reprezentacijaNenad Šoštarić

Ostale Vijesti