Kolektiff images
Kolektiff images

Klarica: "Martinović mi je rekao da nastavim hrabro", Karačić: "Duvnjak nam treba, nadam se da će igrati"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.01.24. | 19:19

Pred našim su rukometašima još najmanje četiri utakmice

Francuzi, Mađari, Island pa na kraju domaćini Nijemci. To je raspored naših rukometaša u Kölnu za drugu fazu Europskog prvenstva. Stigli su, smjestili se u hotel, odradili trening u Areni pa poručili: Idemo pokušati zaustaviti Francuze.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Na utakmici s Rumunjskom briljirao je Luka Lovre Klarica, Zagrebov desni bek koji je postao prvi izbor za tu poziciju kada se Ivan Martinović ozlijedio.

"Nakon utakmice mi je Ivan čestitao, rekao mi da sam odigrao dobru utakmicu, da samo tako nastavim i da idem hrabro."

Je li bilo još nekih poruka podrške za sjajnu izvedbu?

"Stizale su naravno, svega i svačega je tu bilo. Naravno da sam bio zadovoljan, ali novi je dan, ide nova utakmica, ne treba sada razmišljati o tome, treba samo nastaviti dalje i trudit se i dalje."

Na rasporedu nam je sutra Francuska. Kako se boriti s njihovom obranom?

"Francuzi su poznati da su 1 na 1 jako čvrsti, na tome grade svoju obranu već tko zna koliko godina. Tu je Nahi, igrao sam protiv njega već jedno dva puta, vrhunski obrambeni igrač. Dat ću sve od sebe, vidjet ćemo kako će to ispasti."

Austrija je na kraju svima napravila probleme.

"Vidjet ćemo kako će se odvijati ova grupa, ali ispalo je da Austrija stvarno nije loša momčad. Igrali su jako dobro i protiv nas i protiv Španjolske. Možda ona naša utakmica nije bila toliko loša koliko smo mislili, ali ako želimo nešto više, sigurno da moramo igrati na višem nivou.

Jedan od najiskusnijih je u našim redovima Igor Karačić i sigurno jedan od onih koji najbolje poznaju Francusku.

"Roster od 20 igrača... Razgovarao sam s ovim mojima koji igraju sa mnom u Kielceu, ne zna se koji je bolji od kojega, ali ono što je sigurno je da se mi nećemo predati nikako i da ćemo napraviti sve da bismo upisali ta dva boda."

Kako protiv njihove obrane?

"Teško da možemo izbjegavati kontakte, haha, ali to je pitanje za izbornika, vidjet ćemo kako će to izbornik posložiti, na nama je da poslušamo njegove ideje, da ih sprovedemo u djelo, da pokušamo pobijediti Francusku, a sigurno da moramo imati čvrstu obranu i lake golove. To mora protiv Francuske upaliti. Jednostavno moramo biti gusti i fokusirani u obrani i sigurno s našim dobrim vratarima, nadam se da će nam tako što više olakšati posao u napadu."

Karačića je pomalo iznenadilo kada smo ga upitali hoće li možda nedostajati Duvnjak, budući da je izbornik rekao da ima temperaturu.

"Nadam se da će biti tu, ako ništa zbog njegovih svih osobina vođe, lidera, tako da se nadam da će biti s nama i da će se oporaviti do sutra."

Sutra rukometni El Clasico. Filip Glavaš dobro je zapamtio svoju prvu utakmicu jer mu je ona bila baš protiv Francuske.

"Bila mi je prva utakmica protiv Francuske, isto sam rekao da je bio rukometni El Clasico, tako da to ponavljam i sada. Sigurno da je to utakmica koja nosi puno, koja će se pratiti, svi znamo što su Francuska i Hrvatska u rukometu, ja se nadam jednoj uzbudljivoj utakmici i da će otići na našu stranu", kaže Filip.

Hoćemo li im uspjeti nametnunti svoju igru, svoj tempo?

"To je svakako cilj. Mislim da obrana prije svega mora funkcionirati, da nas golmani poprate, poslije složiti napad, sada analizirati video nakon treninga, nema puno vremena, ali znamo otprilike što trebamo napraviti, tako da smo spremni", dodao je Glavaš pa prokomentirao:

"Putovali smo danas tri, četiri sata, smjestili smo se, malo odspavali, skupljamo snagu koliko stignemo, spremamo se za Francusku sutra. Rumunjsku smo jučer odradili rutinski, mislim da nije bilo prevelikih iznenađenja s njihove strane, veće je iznenađenje bila Španjolska. Ne znam koliko će faliti taj bod, ali znamo svoj dio posla, pobijediti sve do kraja i onda smo mirni."



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.

Ostale Vijesti