Jozo Čabraja Kolektiff images
Jozo Čabraja Kolektiff images

Karabatić emotivan: "Dio mene je uvijek ostao u Hrvatskoj, a 2009. ću zauvijek pamtiti"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 29.02.24. | 20:39

Trener PSG-a otkrio je svoja promišljanja nakon utakmice, kao i legendarni Nikola Karabatić koji se oprostio od igranja u Hrvatskoj, barem kako je za sada u planu

Zagreb je prošao u osminu finala Lige prvaka nakon što je srušio PSG 28-26 u Areni Zagreb. Fantastičnu napadačku utakmicu odigrao je Luka Lovre Klarica sa 10 golova, po četiri su dodali Miloš Kos i Ivan Čupić, dok je Matej Mamić sakupio 11 obrana. Kod gostiju je Kamil Syprzak zabio šest golova, a Ferran Sole četiri.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Imali smo greške i u napadu i u obrani. Očekivali smo tešku utakmicu i Zagreb je zasluženo pobijedio", rekao je kratko kao govorni automat, našalio se jedan kolega, Raul Gonzalez. Slično je rekao i Nikola Karabatić:

"Čestitam Zagrebu jer su odlično igrali. Znali smo da će biti teško ovdje, gubili smo lopte, nismo bili dobri u napadu, ali smo izgubili neke lagane lopte. Mandić je obranio neke važne lopte. Zaslužili su pobjedu i sada mi moramo pobijediti u idućoj utakmici", rekao je Nikola Karabatić, koji je po dolasku u Arenu objavio Instagram priču na koju je stavio pjesmu Olivera Dragojevića "Oprosti mi pape".

"Naravno da je bilo jako lijepo doživjeti taj doček jer obično Arena navija protiv mene, tako da je ovo jako lijepo, haha. Naravno da se sjećam svoje prve titule s tatom i mamom u publici, ovdje, 2009. Nadam se da ću imati priliku vratiti se u Hrvatsku neki drugi puta, naravno da sam sretan i zahvalan na svemu", rekao je Nikola i dodao:

"Kada uđem u Arenu uvijek se sjetim svoje prve titule kao svjetskog prvaka 2009. ovdje. Himna Francuske i onda himna Hrvatske, gledam tatu, tata pjeva. Jedan dio mene zauvijek će ostati ovdje".

Krcata Arena pozdravila ga je aplauzom i ustala se nakloniti onome koji nas je najviše puta u rukometnoj povijesti naživcirao, ali na kraju mu i čestitati jer je doista jedan od najvećih koji su ikada zaigrali ovu predivnu igru.

"Hvala svima. Do sada me Arena uvijek grdila kada sam igrao protiv vas, kada smo pobjeđivali. Eto, danas izgubimo i onda mi plješćete, to tako valjda ide, haha. No, iako sam uvijek ovdje nosio francuski dres, dio mene će zauvijek biti tu u Hrvatskoj", emotivno je zaključio.

O eventualnoj promjeni odluke o kraju karijere ne razmišlja.

"Definitivno je kraj u Parizu i s klubom i reprezentacijom. Do sada smo nakon Europskog dobro odigrali, ovo nam je prvi poraz. Prolazimo u osminu finala, imamo utakmicu protiv Szegeda kod kuće i to nam je jako bitno. Upaliti olimpijski plamen? Bilo bi lijepo, ali još je to malo daleko."

A oprostiti se na SP-u u Hrvatskoj?

"Uh, ne znam ni kad je, haha."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK Zagrebhrvatska rukometna reprezentacijaPSG rukometRukometna Liga prvakaRaul GonzalezRaul Gonzalez Guiterez

Ostale Vijesti