Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Hrvatski rukometaši o ždrijebu: “Bolje da smo se riješili Francuza u skupini, ali možemo daleko”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 30.05.24. | 08:37

Sigurni su da će uz podršku navijača sve biti lakše

Održan je ždrijeb 29. Svjetskog rukometnog prvenstva koje zajednički organiziraju Hrvatska, Danska i Norveška od 14. siječnja do 2. veljače 2025. godine. Hrvatska je za suparnike u prvoj fazi natjecanja dobila Egipat, Argentinu i Bahrein. Hrvatski reprezentativci ne boje se protivnika kada znaju koliko će jaku podršku imati s tribina.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Zanimljiva skupina, zadovoljni smo i mislim da smo dobili dobru skupinu. Igramo kod kuće i nadam se da će atmosfera biti dobra, da ćemo napraviti dobar rezultat. Dobili smo Egipat od jačih reprezentacija, ja bih više volio da smo dobili Francuze. Bolje da smo se s njima susreli u grupi da ih se riješimo do kraja. Turnir je tu i treba biti koncentriran, nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat kući i otići u Norvešku."

Upitan je koliko daleko Hrvatka može na turniru:

"Mislim da možemo puno, imamo talentiranu generaciju, dosta mladih igrača dolazi. Vjerujem da ćemo s godinama sazriti i kroz par godina da ćemo uspjeti napraviti značajniji rezultat. Nadam se da ćemo biti svi spremni i u najjačem sastavu na prvenstvu u Hrvatskoj. Mislim da možemo puno, imamo talentiranu generaciju, dosta mladih igrača dolazi. Vjerujem da ćemo s godinama sazriti i u nekoliko godina uspjeti napraviti značajniji rezultat. Nadam se da ćemo biti svi spremni i u najjačem sastavu na prvenstvu u Hrvatskoj."

Filip Glavaš bio je sličnog razmišljanja.

"Ždrijeb je dobar, priželjkivali smo Francusku pa bismo ih izbjegli do polufinala. Šanse imamo za revanš protiv Egipta, ostale ekipe zaslužuju poštovanje i moramo se pripremiti za njih. To su nezgodne utakmice jer se znaju svi opustiti prije ulaska u meč. Svaka ekipa zaslužuje respekt i poštovanje, moramo se dobro pripremiti."

Zvonimir Srna s osmijehom je dočekao pitanja novinara i naglasio da teško pokraj naših navijača može

"Ždrijeb je dobar, nije bitno tko je došao, bitno da igramo pred našom publikom i nikoga se ne bojimo."

Cijela dvorana zapljeskala je kad u skupini nismo izvukli Francuze.

"Haha! Naša javnost i navijači ne vole Francuze. I Egipat i oni su jake reprezentacije, nama su došli Egipćani. Sigurno je javnosti drago nakon svih onih poraza."

Koliko vam znače utakmice pred domaćom publikom?

"Prije šest godina bio sam u Splitu kao navijač, bilo je neopisivo i nadam se da će tako biti i ovaj put".

Luka Lovre Klarica jedan je od najjačih aduta Hrvatske.

"Mislim da možemo biti i zadovoljni, između Egipta i Francuske sasvim je svejedno tko će biti. Mi znamo koji je naš cilj, cilj je pobjeđivati svaku utakmicu pred našim navijačima. Siguran sam da će Arena biti puna i nema straha. Pogledajte samo, judi su došli na ždrijeb i navijali koga ćemo izvući u grupi. To ne bi trebao biti pritisak, uživat ćemo u tome i oni će nas nositi kroz utakmice."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometu 2025.

Ostale Vijesti