Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Sigurdsson nakon ždrijeba: “Čeka nas puno zahtjevnog posla, a nadam se da ćemo igrati s Francuskom”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 08:06

Islanđanin se nada da ćemo daleko dogurati na SP-u

Izbornik hrvatskih rukometaša Dagur Sigurdsson prokomentirao je ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva 2025. godine. U prepunoj Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ održan je ždrijeb 29. Svjetskog rukometnog prvenstva koje zajednički organiziraju Hrvatska, Danska i Norveška od 14. siječnja do 2. veljače 2025. godine. Hrvatska je za suparnike u prvoj fazi natjecanja dobila Egipat, Argentinu i Bahrein.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Bit će to velik izazov za nas, ulazimo u taj period kada nas čeka puno zahtjevnog posla. Izvukli smo Egipat, promašili Francusku koja je obilježila zadnje vrijeme u rukometu, ali to ne znači da Egipat gledamo kao slabije. Dapače, Egipat imamo i na OI-ju, igrat ćemo s njima prijateljski susret uoči Olimpijskih Igara. Jedna jako dobra i jako ozbiljna selekcija. S Argentinom smo igrali nedavno, dobili smo ih golom razlike i to sigurno govori nešto. I na kraju Bahrein s kojim sam često igrao kao izbornik Japana, koji je jako ozbiljan selekcija. Moramo se dobro pripremiti, u dobrom zdravstvenom stanju dočekati SP, no prije toga imamo olimpijski nastup i sada smo koncentrirani u prvom redu na njega, tako da je dosta čudno razmišljati sada već o ovome", rekao je izbornik pa dodao:

"Nadam se da ćemo igrati i protiv Egipta i protiv Francuske. To bi značilo da idemo daleko u natjecanju. Trenutačno razmišljamo o Olimpijskim igrama, igrat ćemo utakmicu protiv Egipta u sklopu priprema za Olimpijske igre, tako da će sve biti jako uzbudljivo."

Za Olimpijske igre će, kaže, imati dovoljnno vremena za pripremu.

"Imat ćemo dovoljno vremena na ljeto da se pripremimo za Olimpijske igre. Naše pripreme će trajati oko mjesec dana i to je dovoljno vremena. Uvijek imamo jako malo vremena s reprezentacijama, ali za novog trenera uvijek je dobro dobiti olimpijske pripreme, tada mogu staviti svoj pečat na momčad i malo bolje upoznati igrače, tako da se veselim pripremama.

Hrvatski dio natjecanja igra se u tri grada. Uz Zagreb, koji je domaćin dvije skupine G i H, jedna Skupina C igra se u Poreču, a Skupine D u Varaždinu. Po tri najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje u tzv. Glavnu fazu natjecanja, s tim da se spajaju Skupine A i B, C i D, E i F te G i H. Glavne skupine igrat će se u Zagrebu, Varaždinu, Herningu i Berumu/Oslu. Nakon toga, dvije najbolje idu u četvrtfinale. Hrvatska će biti domaćin dva četvrtfinala i oba će se igrati u Areni Zagreb. Po jedno četvrtfinale pripada Danskoj i Norveškoj. Kada su polufinala u pitanju, Hrvatska je i tu prisutna jer će jedno biti u Zagrebu, a drugo u Oslu. Borba za medalje tako je u glavnom norveškom gradu.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dagur Sigurdssonhrvatska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometuSvjetsko prvenstvo u rukometu 2025.

Ostale Vijesti