Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Horvatov Wetzler nanizao osam poraza i stigao na korak do zone ispadanja, u idućem susretu može ga spasiti jedan detalj

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 17:19

Od poraza protiv Erlangena do susreta protiv RNL-a ima tjedan dana da pripremi svoju momčad

Mjesec dana prije Svjetskog rukometnog prvenstva, tadašnji izbornik Hrvatske, Hrvoje Horvat, preuzeo je posrnulog velikana, bundesligaša Wetzlar. Mandat je otvorio porazom od Rhein-Neckar Löwena, jedne od najboljih momčadi prvenstva. Nažalost, što se prvenstva tiče, ništa bolje se nije ni nastavilo.

Nanizao je šest poraza. Osim Löwena rušili su ga uvjerljivo Flensburg 34:24, Hannover 31:24, Füchse Berlin 29:25 i Erlangen 35:28. U svemu tome našao se početkom veljače i poraz u Kupu protiv Flensburga 29:28. Doduše, upisao je Horvat i pobjedu u DHB Pokalu susret prije toga kada je slavio protiv Grosswallstadta, ali slaba je to utjeha donedavnom hrvatskom izborniku. Naravno, nije sve ni na Horvatovu dušu. Imao je Wetzler već dva poraza u nizu i prije njegovog dolaska, no stvari se nisu popravile u posljednje vrijeme.

Zadnjem upisanom porazu, onom protiv Erlangena, ni Horvat nije mogao naći ispriku:

"Naravno, jako smo razočarani. Bilo je jasno da ne možemo izdržati pritisak. Najbolje bi bilo da se zatvorimo negdje zajedno i razgovaramo o situaciji u kojoj se nalazimo. O rukometu ne trebamo pričati, jer naš problem je u našim glavama. Igramo na određenoj razini u gostima, ali ne u našoj dvorani. Primili smo 35 golova. Isto tako, ne može biti slučajno da protivničkog vratara uvijek učinimo junakom utakmice. To također pokazuje da je problem u glavi", jasan je bio Horvat nakon poraza.

Wetzlar je trenutno treći klub Bundeslige, ali ako gledamo s dna prema gore. Imaju samo devet bodova. Jedini lošiji od njih su Minden (šest bodova) i Hamm (5), koji su trenutno u zoni ispadanja, ali još se to može preokrenuti ne budu li se Horvatovi momci trgnuli.

Ono što ih može utješiti je da im sada slijedi gostovanje protiv Rhein Neckar Löwena koji će biti bez svoga kapetana i jednog od najboljih lijevih krila svijeta Uwea Gensheimera. Kapetan i legenda kluba iz Mannheima je doživio rupturu mišića i Lavovi će se bez njega morati snalaziti sljedećih četiri do šest tjedana. Uz to, od poraza protiv Erlangena do susreta protiv RNL-a ima tjedan dana da pripremi svoju momčad. Naravno, lako je to reći, puno lakše nego ostvariti. Ipak se radi o drugoj momčadi prvenstva, ali ne uspije to hrvatski stručnjak morat će prirediti neki dobar preokret u svojoj momčadi ako ne želi da ga uprava kluba pripremi njemu. (eg)



Tagovi

Hrvoje HorvatBundesliga2. Bundesliga

Ostale Vijesti