Pixsell/PIXSELL
Pixsell/PIXSELL

Germanijak doznaje: Filip Glavaš dolazi u Nexe, Tomislav Severec sve dogovorio s HSV-om, Fran Mileta prema Mađarskoj!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.03.23. | 15:00

Doznajemo i kako PPD Zagreb aktivno radi na dovođenju talentiranog pivota koji je već debitirao za hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

U Našicama je posljednjih dana prilično zanimljivo. Ponajbolja hrvatska momčad je prije svega par dana ostvarila veliku i važnu pobjedu u Portugalu protiv Sportinga (34:28) s kojom su spomenutu momčad preskočili na prvom mjestu Skupine C Europske lige. Momčad Branka Tamšea odigrala je sjajnu utakmicu, a nakon što su izdržali nalete domaćina u prvom poluvremenu (14:14), u nastavku su dodatno 'dali gasa' i sjajnom igrom, prvotno u obrani, ali potom i u napadu, potpuno zasluženo slavili protiv glavnog konkurenta u borbi za prvo mjesto.

Marin Jelinić je bio prvi topnik Našičana, postigao je devet pogodaka, ali uvjerljivo prvo ime utakmice bio je vratar Dominik Kuzmanović koji je skupio nestvarnih 26 obrana. S linije sedam metara obranio je četiri od pet udaraca, a njegov postotak obrana bio je veći od 50 posto. Bila je to predstava ne za pohvalu, već duboki naklon. Izborili su Našičani ogled protiv ukrajinskog Motora u 1/16 finala Europske lige, a ako u tom dvomeču budu slavili (utakmice su na rasporedu 21. i 28. ožujka), ići će na boljeg iz sudara njemačkog Goppingena i islandskog Valura.

Nexe kontinuirano napreduje, mnogi igrači naprave veliki iskorak kad dođu u Našice, a radi svega navedenog ne čudi da brojni europski klubovi zadnje vrijeme sve češće 'bace oko' što se tamo događa. Kvalitetan rad svih ljudi u klubu sve više dolazi na naplatu, a Nexe nije klub iz kojeg se bježi 'glavom bez obzira' čim dođe prvi poziv iz inozemstva, već se posljednje vrijeme sve veći broj iznimno kvalitetnih i provjerenih igrača odlučuje na odlazak u Slavoniju.

Prema informacijama Germaijaka, novi igrač Nexea uskoro bi trebao postati aktualni hrvatski reprezentativac Filip Glavaš. Na posljednjem SP-u Švedskoj i Poljskoj Glavaš je bio jedan od najistaknutijih hrvatskih rukometaša te je pokazao kako može biti kvalitetno rješenje za poziciju desnog krila.

Glavaš, doduše, još nije stavio potpis na ugovor, ali prema informacijama Germanijaka cijeli bi posao uskoro trebao biti dogovoren.

No, to nisu sve novosti koje stižu iz Našica. Naime, Tomislav Severac je definitivno sve dogovorio s njemačkim velikanom HSV-om (valja naglasiti kako se o tom transferu šuškalo već neko vrijeme), a nakon što će u Nexe doći Filip Glavaš, Fran Mileta bi karijeru trebao nastaviti u mađarskoj Tatabányi.

Isto tako, u kuloarima se spominje i mogući prelazak talentiranog pivota Gianfranca Pribetića u redove hrvatsku metropolu, PPD Zagreb je navodno jako zainteresiran, ali na tom se poslu još uvijek radi.

U subotu s početkom u 18 sati Nexe u Našicama igra utakmicu Premijer lige protiv Sesveta, a nakon tog ogleda bi se trebalo puno toga više znat na temu svih navedenih transfera. Spomenimo i kako Našičane u narednih 10-ak dana očekuju dva zahtjevna ispita u SEHA ligi, prvo protiv Vojvodine doma (9. ožujka, 16 sati), a onda i protiv Eurofarm Pelistera u gostima (14. ožujka, 18 sati).



Tagovi

Filip GlavašRK NexeFran MiletaFran MiletaGianfranco Pribetić

Ostale Vijesti