Marius Becker/DPA
Marius Becker/DPA

Germanijak doznaje: Nexe doveo bombastično pojačanje, Manuel Štrlek potpisao za Našičane

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 18:13

Rukometna bomba na pomolu mogla bi promijeniti ritam domaćeg rukometa

Povratnik u hrvatsku rukometnu reprezentaciju, Manuel Štrlek, potpisao je ugovor s našičkim Nexeom na godinu dana. Iako se sve krilo od očiju javnosti, stvar je riješena prošloga tjedna i od ljeta će Štrlek postati - Grom, doznaje Germanijak.

Štrlek bi tako trebao stići natrag u domovinu nakon 11 godina izbivanja. Nakon što je šest godina igrao za Zagreb, 2012. je obukao dres Kielcea koji je nosio sve do 2018., kada je prešao u mađarski Veszprem u kojemu je i danas i u kojemu će ostati do ovoga ljeta. Tada će mađarsko nebo zamijeniti slavonskim.

Potez je to hvale vrijedan za još jedno poznato rukometno ime - Vedrana Zrnića - i ostatak Našičana koji od domaćeg viceprvaka iz godine u godinu rade sve zanimljiviju priču. Dovođenje iskusnog reprezentativca u svoje redove napravit će, nadamo se, napokon konkretne promjene u hrvatskom rukometu, misleći prije svega na prvenstvo. Zagreb još ni u najluđim snovima, ni u najžustrijim bitkama nije Nexeu dozvolio da mu otme titulu, ali sa Štrlekom na njihovoj strani, bit će zanimljivo vidjeti što će Slavonci pripremiti.

Zasigurno će im rođeni Zagrepčanin pomoći i u Europi u kojoj i ovako dobro kotiraju, baš kao što kotira i Štrlek u svijetu rukometa. Odavno dokazano jedno od najboljih lijevih krila na svijetu, koje je s Hrvatskom osvojio pet medalja od čega jednu olimpijsku, jednu svjetsku i tri europske, koje je redovito sudjelovao u završnicama Lige prvaka, koje i ove sezone u tom elitnom natjecanju s 34 godine ima 36 zabijenih golova (71 posto), jednostavno miriše na tektonske poremećaje, naravno u pozitivnom smislu, kojima se svi već godinama nadamo.

No, prije što ćemo ga vidjeti u dresu Našičana, vidjet ćemo ga opet u onom reprezentativnom. Otkako ga Hrvoje Horvat nije pozvao u reprezentaciju mnogi se nisu mogli načuditi tom potezu i čekali su potez novog izbornika Gorana Perkovca u nadi da će Štrlek ipak opet biti dio Kauboja - i bit će. Pokazat će se domaćoj publici s reprezentacijom već 12. ožujka u rasprodanom Gradskom vrtu kada Hrvatska igra kvalifikacijsku utakmicu za Euro protiv Nizozemske.



Tagovi

Manuel ŠtrlekRK NexeVeszprem

Ostale Vijesti