REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Francuska je bila na pladnju, a nismo to iskoristili ni s fenomenalnim Kuzmanovićem

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 18.01.24. | 20:28

Otvaranje koje je pokazalo da je stvarno sve moguće, ali smo na kraju omogućili Nikoli Karabatiću da baš protiv nas obori rekord...

U 26. međusobobnom susretu na velikim natjecanjima, krenuli smo pobjednički, a onda i kad je zagustilo pokazali da možemo povući, da se nećemo predati, ali koštale su nas greške.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prorekao je Igor Karačić ono što nam je trebalo u ovoj utakmici: "Golmani nas moraju podržati, moraju nam obranama pomoći." Poslušali su ga, posebno Dominik Kuzmanović. Nexeova hobotnica bila je na zavidnom nivou, prvo poluvrijeme čak na 50 posto obrana. Bilo je uptinika koliko će Kuzmanović nakon bolnice biti spreman, ali sada je pokazao da je itekako spreman. Do kraja prvog dijela imao je čak 50 posto i obranio najbitniji šut prvog dijela, šteta što na drugoj strani nismo iskoristili zadnjih 10 sekundi. Briljirao je Kuzmanović i u nastavku, digao cijelu dvoranu na noge kada je skinuo sedmerac na 27-25 deset minuta prije kraja, onda još skinuo pokušaj s krila na 27-26. To su samo neke od njegovih čudesnih obrana koje su večeras držale Francuze u šoku, a tribine na nogama.

"Tako je, spusti se Franjo", povikao je legendarni košarkaški televizijski komentator Slavko Cvitković, kada je Franjo Arapović namučio košarkaški Dream Team, a to je Francuska sigurno u rukometu. I mi smo to pomislili kada je leteći Luka Lovre Klarica načeo Francuze kao da ih nema, prolazio je pokraj njih, a govorimo o mladoj snazi naše reperezentacije koja je 'na prepad' dobila velik teret na leđa ozljedom Ivana Martinovića. MVP je bio već protiv Rumunjske, a nije nastavio slabije ni u ovoj utakmici u početku. Nažalost, upravo su dvije njegove greške poklonile našim protivnicima dosta bitne lopte. Nije ništa bilo izgubljeno jer je svoje supermoći uključio Super Mario. Šoštarić se klasično 'bez znoja' držao svog postotka, sve ili ništa i već u prvih 10 minuta upisao tri gola u tri pokušaja (u nastavku je promašio jednom pa je pokvario savršen učinak).

Nakon toga su Dika Mem, Lenne i Nikola Karabatić odlučili da je to dosta za neko vrijeme. Držali su nas dugo na distanci, primali smo dosta lakih golova, a u napadu bili nemaštoviti. Srnin šut u blok, potom Karačićev pokraj gola, a onda i promašen prvi pokušaj u drugom dijelu nisu nam bili najsjajniji trenuci utakmice. Dva gola bila su dovoljna da Francuzi odu na ugodnijih tri gola razlike, uz to je i Ludovic Fabregas dobio crveni karton, a Cindrić i Jelinić su nas vratili na minus dva, Kuzmanović sačuvao, ali onda je potpuno nepotrebno Mateo Maraš potrošio napad za približavanje na minus jedan.

I znate kako to ide, tko će vam dodati sol na ranu nego li Nikola Karabatić. Zabio nam je na naš prazan gol svoj peti pogodak u ovoj utakmici i tako postao najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava.

Deset minuta do kraja, Hrvatska je bila na minus jedan i imala napad. Klarica je pogodio gredu, uhvatili smo odbijanac, ali u napadu nismo imali i deje i Nahi nam je ukrao loptu pa ju poslao u prazan gol, a bio je to samo jedan od dva za redom. Nije nas išla igra s igračem više. Opet nas je koštala kao ranije u prošlosti.

Bila je ova Francuska na pladnju, a nismo to iskoristili.



Tagovi

Luka Lovre Klaricahrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.

Ostale Vijesti