Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Maja Šuput 'dere' usred Kölnarene, a 20 tisuća navijača uživa u rukometnom Klassikeru

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 18:30

Razumljivo, uz ne baš jeftine ulaznice i oko 40-ak tisuća dolazaka Hrvata na utakmice u Mannheimu, u ovoj dvorani ipak ima i drugih zastava i dresova na tribinama, ali se naši navijači i dalje najviše čuju

O vremenskim neprilikama u Njemačkoj već smo vam pisali. I sami smo nagrabusili zbog njih na putu do Kölna koji je trajao daleko duže od očekivana dva i pol sata udaljenosti od Mannheima po ugodnom vremenu. Njemačka je u bijelom ogrtaču do sigurno 10-ak centimetara, ulice su zaleđene, a iz toga možete jasno razumjeti zašto danas po ulicama Kölna nismo nailazili na navijače u rukometnim dresovima.

Iako su, moramo priznati, ulice grada na Rajni dosta očišćene i promet uredno funkcionira, pješačke zone ipak imaju na sebi količine snijega i na pojedinim mjestima su pravo klizalište. Ali iako je grad klizalište, to nije spriječilo Lanxess arenu da ispuni svoje gledalište.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, svako mjesto je u ovoj dvorani za današnje utakmice rasprodano i atmosfera unutar najveće multifunkcionalne dvorane u Njemačkoj je savršena. Jasno, možda bismo mi nešto južniji napravili tu atmosferu i vatrenijom bez da nas mora motivirati službeni spiker, ali što je tu je. Publika više ipak nije većinski hrvatska, ovdje se igraju tri utakmice dnevno, a uz to je tu prošla i Njemačka tako da je razumljivo da uz ne baš jeftine ulaznice i oko 40-ak tisuća dolazaka Hrvata na utakmice u Mannheimu, u ovoj dvorani ipak ima i drugih zastava i dresova na tribinama. 

To ne znači da Hrvata nema, tu su, samo što su razmješteni ovisno o tome za koji su sektor dobili ulaznicu, a onda se to u ovako velikoj dvorani bez problema razvodni. I opet, možete dovesti i 40, a ne 20 tisuća drugih navijača, mogu oni na nagovor spikera ustati, na Sweet Caroline povikati ‘o-o-o’, ali se kroz sve to uvijek probije ‘Zovi, samo zovi!”, a povremeno, priznat ćemo i "Malo vas je, malo vas je..." Nekoliko grupa naših navijača, najviše zastava iza gola na kojemu je prvo poluvrijeme bio naš Matej Mandić, bilo je dovoljno da opet u dvorani budemo najglasniji.

A zamislite, netko je izgleda rekao organizatorima da bi baš bilo fora proslaviti golove uz pjesmu Maje Šuput 'Svatovska'... Znate onu, 'Ajde kume 'driši kesu'... E tu. Ili je dobar PR tekst, ili je nekome u organizaciji ta pjesma mila ili je netko dobro prodao foru da nam je navijačima ta stvar među dražiima. Ali nema veze, simpatično je čak i to. Ma nek' svira Šuput usred najveće arene u Njemačkoj! Jer opet smo na tribinama nadmoćni. Možda ne u brojkama, ali u snazi sigurno.

Od čega li smo satkani, da nas je i dvoje na tribini, opet bi se nekako čule naše pjesme. Klasika… Skoro kao utakmica s Francuskom.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.

Ostale Vijesti