Germanijak
Germanijak

FOTO/VIDEO Rukometaši se družili s navijačima, Pilipović: "Ne mogu opisati koliko me boli odlazak Martinovića"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.01.24. | 17:05

Filip Ivić, Marko Mamić i Kristian Pilipović bili su na popodnevnom druženju s navijačima

U SAP Areni je organizirana fan zona, a u njoj su danas bila i trojica hrvatskih rukometaša. Filip Ivić, Marko Mamić i Kristian Pilipović bili su na popodnevnom druženju s navijačima, kojih je, doduše, više bilo u obilježjima drugih reprezentacija. No čak su i neki od njih u rukama nosili hrvatske dresove, a na pitanje voditelja programa "Ima li navijača Hrvatske?", začuo se velik broj potvrdnih odgovora,

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naši su se momci slikali s navijačima, podijelili autograme, morali čak stati i na pozornicu. A nakon što su odradili taj službeni protokol, jedan od njih je stao i s nama te nam ispričao svoje dojmove s turnira. Radi se o Kristianu Pilipoviću, Đakovčaninu, nekadašnjem reprezentativcu Austrije, sada Hrvatske. Našem golmanu koji strpljivo čeka na svoje prve minute na ovome Euru, a do sada je odgledao prve dvije utakmice s klupe. O tome misli li da će dobiti priliku protiv Rumunjske, kaže:

"Ja sam tu da radim, a izbornik će odlučiti trebam li mu na klupi i na golu. Ako da, odlično, naravno da želim igrati kao i svi, ali ako ne, onda sam najveći navijač naše reprezentacije i nemam problem s tim. Tu sam da pomognem na koji god način mogu, da radim i stpljivo čekam šansu."

Rumunjska je protivnik protiv kojeg se ipak možda može probati nešto novo.

"Ne bih htio da na Euru puno riskiramo i isprobavamo, moramo biti na nivou da ne dođemo u situaciju nekih kalkulacija.

Kolege Mandić i Ivić su na solidnom nivou, a vjerujem da je i poseban gušt raditi s Valterom Matoševićem.

"Valter je jako dobar trener, pomaže sa savjetima, a dugo nisam odradio pripreme kao što sam ih odradio s njim. Što se kolega tiče, mislim da ih treba dizati, istrpiti, dati priliku kao što su Španjolci dali De Vargasu i da će biti sve bolji i bolji."

Kuzmanović je također stigao.

"Je, sada smo cimeri. Znam da je bio na bolničkom liječenju, ali sada je bolje. Ja ništa puno ne pitam, sve je na trenerovim odlukama. Drago mi je zbog Kuzmanovića da je bolje i da nije ništa ozbiljno."

Sada kad se sve sleglo, kakvi su dojmovi nakon remija?

"Teško smo zaspali svi, vrtiš film konstantno, gledaš što si mogao napraviti, ali Austrija je jaka momčad sa sedam, osam dobrih igrača. Ja sam se iznenadio da su oni izdržali 60 minuta s nama. Falilo je u nekim situacijama i sreće, onda ti tu dvije, tri odluke odluče sve. Moglo je biti i gore, ovako imamo još jedan bod. S Austrijancima sam se kratko čuo nakon utakmice, rekli su nakon Španjolske da misle da nemaju šanse s nama, ali iskoristili su svoju priliku. Mislim da smo bolja momčad i da smo ih trebali dobiti, ali se nadam da je to bio kiks koji će nam biti pouka za budućnost."

Dodao je:

"Trebamo dobiti Austriju, gledamo samo nas, ali ne mislim da će Austrija dobiti Španjolsku, ako i dobije, opet ovisimo o sebi."

Nažalost, izgubili smo Martinovića.

"Znam ga otkako smo klinci bili, kao mlađi brat mi je, jako mi je žao zbog njegove povrede, jako mi je teško zbog njega, ne mogu to opisati. To je teški udarac i za nas i za njega, on je velika duša koja je danas već imala osmijeh na licu i traži nešto pozitivno u svemu tome."





Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.

Ostale Vijesti