REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Zagrebov as umjesto Martinovića: "Žao mi ga je, nije ugodno ovako ući u prvi sastav, moram biti na pravom nivou"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 10:28

Hrvatski rukometaši i dalje vjeruju u naš prolaz

Nakon što je potvrđeno da Ivana Martinovića neće biti nekoliko mjeseci na terenu, sav teret pozicije desnog beka u našoj reprezentaciji na ovom Euru morat će preuzeti Mateo Maraš i Luka Lovre Klarica. Potonji je dan poslije remija s Austrijom priznao kako mu je iznimno žao da Ivan više neće biti s njima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Posebna je odgovornost igrati za Hrvatsku, ne igraš samo za sebe, igraš za cijelu državu, moram igrati na pravom nivou, a sada kada je Ivan ozlijeđen moram se potruditi dostojno ga zamijeniti. Vidjeli smo se jučer svi s njim i bilo nam je jako žao i teško, naravno. Doći na takav način na prvu poziciju nije baš zadovoljstvo."

Je li atmosfera u reprezentaciji i dalje dobra?

"Naravno, ne smije pasti, moramo biti svjesni da to nije bila naša prava predstava. Moramo znati da ćemo i dalje vjerojatno prenijeti dva boda, a u drugom krugu nas čekaju teški protivnici i svaka će utakmica biti u egalu, ali izbornik je rekao - mi bolje igramo s teškim protivnicima nego s lakim, haha! Nadamo se da će tako ispasti"

Kratak komentar na jučerašnji remi?

"Bilo je dobro u početku, ali nismo nikako uspjeli prelomiti utakmicmu. Ne znam iskreno što se dogodilo posljednjih par minuta da nismo uspjeli prelomiti i dobiti tu utakmmicu."

Kako vidite Rumunje?

"Prvo poluvrijeme su bili blizu, drugo su kiksali, imaju solidnog golmana, okosnica im je vanjska linija, ali im moramo iskoristiti njihovo slabije vraćanje u obranu."

"Pripremali smo se za tešku utakmicu nakon emocionalnog pražnjenja protiv Španjolske. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, držali prednost, ali smo u drugom napravili previše grešaka zbog njihove agresivne obrane, koja je bila čak na rubu grubosti i zbog njihove 7 na 6 igre. Ta nam je utakmica pokazala da u svaku utakmicu", rekao Marin Jelinić pa potom objasnio što očekuje Rumunjsk

"Rumunjska je jako dobra momčad iako to njihova prva dva rezultata ne pokazuju, imaju odličnog španjolskog trenera, Xavija Pasuccuala i dobru bekovsku liniju, dok u obrani igraju klasični španjolski stil obrane. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo, za nas će biti bitno igrati dobru obranu da pomognemo našim golmanima."



Tagovi

Ivan Martinovićhrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.

Ostale Vijesti