Kolektiff images/Jozo Čabraja
Kolektiff images/Jozo Čabraja

FOTO Rukometaši odradili prvi dio priprema i sanirali fizičke probleme: Slijedi - Egipat!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.07.24. | 12:39

Upale mišića “bujale su kao gljive poslije kiše“. No, i to polako prolazi, a od sutra izbornik kreće s analizom Egipta kao prvog suparnika u prijateljskim susretima

Prvi zajednički tjedan rada je iza momčadi Dagura Sigurdssona, a drugi tjedan priprema upravo je počeo, dok se hrvatski rukometaši pripremaju za Olimpijske igre u Parizu koje se održavaju od 26. srpnja do 12. kolovoza. Radilo se “udarnički“ od ranog jutra, s ustajanjem u 6:30 do ručka u 13:30. Poslijepodne i večer igrači su imali na raspolaganju za slobodne aktivnosti, sponzorske obveze Saveza, ali i one medijske. Od ovoga tjedna dosta toga se mijenja jer počinje analiza suparnika u prijateljskim susretima, a zatim i onih protiv kojih će se igrati u Parizu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Izbornik Dagur Sigurdsson i „dežurni mučitelj“ Šime Tomašević nisu imali popusta ni za koga. I treba reći da su svi dečki izdržali, sve moguće „torture“ s utezima, medicinkama, gumama, trčanjem i slično. Nitko se ne žali na ozljede, žestoki ritam. To posebno veseli izbornika jer pokazuje da su igrači vrlo ozbiljno shvatili njegovo upozorenje nakon slabog nastupa na Gjensidige kupu, kada je upozorio igrače da od tog trenutka počinje njihova borba za olimpijsku vizu i da ga ne zanimaju imena, već samo spremnost. S obzirom da su svi igrači dobili program priprema prije nego su se našli na okupljanju u Zagrebu, podatak da do sada nema ozljeda, potvrđuje da su vrlo ozbiljno shvatili izbornikovo upozorenje i maksimalno odgovorno odradili tu zadaću.

Uz naše rukometaše, za sada je najteže fizioterapeutima Željku Kercelu i Josipu Režiću, jer je njihova „ordinacija“ (čitajte soba za masažu) puna do 14.00 do 19.00 sati. Upale mišića “bujale su kao gljive poslije kiše“. No, i to polako prolazi, kažu iz HRS-a. Čarobni bazen s ledom (sauna na 2. katu hotela Panorama je pretvorena u to) pa hladni potok u blizini hotela Panorama s temperaturom od samo 14 stupnjeva za najhrabrije sve liječi. Ukratko, sve teče po planu.

Od sutra izbornik kreće s analizom Egipta kao prvog suparnika u prijateljskim susretima. Riječ je o jednoj od najboljih svjetskih reprezentacija koja je višestruki afrički prvak, četvrta s posljednjih Olimpijskih igara u Tokiju, sedma s prvenstva svijeta u Švedskoj i Poljskoj 2023. godine. Naš su veliki dužnik, jer su nas teškim porazom u prvom susretu ostavili bez četvrtfinala, odnosno prilike da direktno izborimo Igre u Parizu. Pa smo stoga morali okolnim putem, preko kvalifikacija do „grada svjetlosti“.

Karte za taj susret već su 10-ak dana u prodaji. Cijena je promotivna; 5,00 i 10,00 eura, jer želimo da varaždinska Arena bude puna i da pomogne dečkima da u dobrom raspoloženju zaključe prvi dio priprema. No, do subote ima još dosta „rudarskih “ pripremnih dana u dvorani hotela Panorama. Nadajmo se da će svi biti zdravi do tada pa ćemo na licu mjesta vidjeti što su to radili u Prelogu. Ulaznice za utakmicu Hrvatske i Egipta su u prodaji na poveznici ovdje.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaOlimpijske igre

Ostale Vijesti