Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/ZB /DPA/PIXSELL
Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/ZB /DPA/PIXSELL

Dva Hrvata na pragu odlaska na novo zlatno rukometno tržište, mjesečni prihodi i po 50.000 eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 17:00

Najavljuje se da će ovo premašiti granice svega što smo vidjeli ranije u Katru

Danijel Šarić, Žarko Marković, Eldar Memišević, Zoran Stojanović, Rafael Capote, Borja Vidal, Bertrand Roine... Katarani? Ne bi se baš reklo, ali su tu ulogu odigrali 2015. godine kada je Katar ekspresno htio skovati reprezentaciju za nastup na rukometnom Svjetskom prvenstvu. Budući da im rukometna tradicija i nije jača strana, najlakše je bilo platiti igrače da obuku njihov dres, onih koji će na to pristati uvijek ima, a u Kataru također, novca - uvijek ima. Računica je bila jasna.

Bilo je to jedno od najgorih prvenstava za sve ljubitelje rukometa, a eto, ipak je održano i nogometno nekoliko godina kasnije. No, za ono što se sprema 2030. već se uvelike priprema svekoliko navijačko pučanstvo, a prvi koraci se već odrađuju. Naime, Saudijska Arabija nada se da će 2030. i 2031. biti godine njihove potpune sportske dominacije. Prvo žele biti domaćini nogometnog SP-a, a potom i rukometnog. Za nogometni su jako i bezobrazno rasipno tržište već stvorili, a za ono rukometno, e tu će opet biti veselo...

Uz katarsko, koje je već pomalo i, da ne kažemo, 'de mode', otvorila su se još dva tržišta - arapsko i kuvajtsko. Oba su se odmah aktivirala oko dovođenja europskih imena pa su se tako iz Kuvajta pohvalili da su doveli crnogorskog desnog beka iz njemačkog Magdeburga u Qadsiju. Prema našim informacijama, stasiti će Crnogorac ondje imati 40.000 dolara mjesečnu plaću, ili nešto više od 36 i pol tisuća eura. Uz njega je potpisao i još jedan mu sunarodnjak - Vasilije Kaluđerović. Njega je upravo Vlado Šola prometnuo u prvu opciju na vanjskim pozicijama crnogorske reprezentacije, gdje su ga zapazili brojni klubovi, ali unosna ponuda iz Kuvajta je prevagnula i u njegovoj odluci.

REUTERS/Antonio BronicREUTERS/Antonio Bronic


Da Kuvajt neće štedjeti ukazuje i činjenica da kubansko-katarski rukometaš, Frankis Carol Marzo, ondje u prvaku Kuwait Clubu ima 50 tisuća dolara mjesečno.

Kako Germanijak doznaje, dva su Hrvata također na pragu odlaska u taj rudnik zlata. Lovro Jotić i Nikola Jukić navodno imaju ponude za odlazak, ali još 'trguju' pa će svoju odluku donijeti nakon što detaljnije izvide situaciju. Jukić inače nosi dres AEK-a, dok je Jotić Leipzigova uzdanica.



Tagovi

Lovro JotićKuvajtrukometni transferi

Ostale Vijesti