PIXSELL
PIXSELL

Duvnjak dovodi ranjeni Kiel u Arenu Zagreb, Gojun najavio: "Ostavit ćemo srce na terenu"

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 14.09.23. | 08:00

Dvoboj Zagreba i THW Kiela na rasporedu je u četvrtak 14. rujna s početkom u 18.45 sati. Ulaznice su besplatne

U Zagreb stiže Liga prvaka! Najbolji hrvatski rukometni klub RK Zagreb ove će sezone biti jedini predstavnik Hrvatske u Ligi prvaka, a već u prvom kolu zagrebačka će Arena ima priliku vidjeti spektakl i ugostiti THW Kiel, aktualnog prvaka Bundeslige predvođenog hrvatskim kapetanom Domagojem Duvnjakom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Zagreba, Slavko Goluža, nije krio zadovoljstvo odrađenim pripremama. Priznao je, jasno, da je Kiel favorit, ali da to ne znači da je utakmica gotova prije nego li je počela. Iako Nijemci dolaze u Arenu Zagreb nakon dva poraza u domaćem prvenstvu, Hrvati se ne zavaravaju.

"Njihova dva zadnja poraza ne bih previše komentirao, oni su uvijek sjajna momčad i težak protivnik. Mi se moramo fokusirati na sebe i svoju igru. Imamo određenih problema i pokušavamo ih riješiti tako da budemo u potpunosti spremni za ovaj veliki dvoboj. Pozitivna nervoza je prisutna, ali to je nešto sasvim normalno uoči otvaranja Lige prvaka. Vjerujem u naše dečke i u to da možemo u četvrtak izvući jedan pozitivan rezultat", rekao je Goluža pa pozvao sve navijače da dođu podržati Zagrebaše:

"Ovim putem želim pozvati sve ljubitelje rukometa da nas dođu podržati u četvrtak. Mi smo jedini zagrebački klub koji igra Ligu prvaka, a s druge strane nam dolazi veliki THW Kiel i naš Domagoj Duvnjak. Mislim da je to sjajna pozivnica za sve.“

ZAGREBAŠI U PUNOM SASTAVU

Kapetan Jakov Gojun predvodi hrvatskog prvaka i obećava da će domaći dečki dati sve od sebe da Kielu nastave negativan niz.

„Dolazi nam veliki Kiel i sigurno će se htjeti iskupiti zbog zadnja dva poraza koja su doživjeli u Bundesligi. Mi ćemo ih dočekati željno i spremno, za ovo treniramo zadnja dva mjeseca i vjerujem da ćemo biti na visini zadatka. Hoće li to biti dovoljno protiv jedna ovakve momčadi ne znam, ali znam da ćemo ostaviti srce na terenu. Vjerujem da će nas puno ljudi doći bodriti i biti naš vjetar u leđa, a mi ćemo im se na terenu odužiti s jednom pravom borbom.“

U Gojuna, jedan od 'starosjedioca' je i Ivan Čupić, iskusno krilo koje dobro zna što znači igrati ovakve utakmice.

"Dolazak jedne rukometne institucije predvođene našim Domagojem je prava pozivnica svim ljubiteljima rukometa da u četvrtak budu u Areni Zagreb. Vjerujem da će biti sjajna atmosfera i dobar ambijent, a mi ćemo se potruditi da svi uživaju u jednoj odličnoj utakmici. Momčad će odigrati jednu pravu, čvrstu mušku utakmicu i vjerujem i nadam se da nakon par godina možemo otvoriti Ligu prvaka s jednom velikom pobjedom.“

Jedan od igrača koji je Slavku Goluži za vrijeme priprema zbog zdravstvenih problema stvarao glavobolje bio je Zvonimir Srna. Srećom, jedna od njegovih bitnih uzdanica sada je potpuno spremna i zdrava, tako da će svježa dočekati otvaranje Lige prvaka. Iako mu možda nedostaje utakmica u nogama zbog problema koji su ga mučili u posljednjim mjesecima kaže kako jedva čeka utakmicu u četvrtak.

„Najbolji njemački klub i jedan od najboljih ikad u Europi dolazi u Zagreb i to je nama igračima ogroman izazov i motivacija. Oni imaju velike ambicije, ali ja sam koncentriran na nas i na našu igru. Drago mi je da smo nakon dugo vremena svi kompletni i zdravi, a kad smo takvi uvijek smo opasni. Jedva čekamo utakmicu u četvrtak.“

Luka Lovre Klarica, jedan od aduta prošlosezonskog Zagreba, složio se sa suigračima:

„Kao što je Zvone kazao svi jedva čekamo tu utakmicu, spremamo se isključivo za nju već više od mjesec dana i to najbolje govori o tome koliko nam ona znači. Mi vidimo svoje šanse u toj utakmici, spremali smo se i svi smo zdravi što nam je jako važno. Nadamo se podršci naših navijača i da ćemo mi s nekim dobrim rezultatom potaknuti ljude da opet dolaze u Zagreb u što većem broju.“

KIEL S DVA PORAZA, ALI I JEDNIM POJAČANJEM

Dok je Zagreb u novu seoznu ušao s domaćom pobjedom, u Kielu nije tako pozitivno ozračje. Pet utakmica, dva vezana poraza i peto mjesto - početak sezone u rukometnoj Bundesligi definitivno nije prošao onako kako su zamišljali branitelj naslova i rekorder Kiel.

"Ovo je situacija koju nismo željeli, ali s kojom ćemo se sada suočiti", rekao je trener Jicha nakon poraza 35-30 protiv lidera lige Melsungena.

"Tehničke pogreške nisu dovele do poraza, već su ga ubrzale", dodao je Jicha.

Nadat će se Zagrebaši da bi se tehničke ili kakve druge greške njemačkom prvaku mogle potkrasti i u Zagrebu ili da se barem neće dogoditi, kako je Goluža rekao, 'crne rupe' u igri hrvatske momčadi kako bi pokušali iskoristiti slabosti Nijemaca. Ono što nije olakotna okolnost za Zagreb jest da je jednu od svojih boljki, poziciju vratara, Kiel uspio 'zakrpati' i francusko pojačanje spremno je odmah za nastup.

Samir Bellahcene pojačat će momčad Kiela do kraja sezone. Ovaj 28-godišnji vratar, koji je ovog proljeća debitirao u francuskoj reprezentaciji, prelazi iz francuskog prvoligaša Dunkerquea u njemačkog prvaka. Odgovor je to Zebri na ozljedu Vincenta Gérarda.

"Morali smo reagirati, jer nažalost Vincent će izbivati ​​ne samo nekoliko tjedana, već vjerojatno još nekoliko mjeseci", objasnio je Viktor Szilagyi, generalni direktor Kiela i dodao:

Trener Kiela Filip Jicha oduševljen je novim dolaskom:

"Samir je drugačiji tip vratara od Tomasa, obojica će se jako dobro nadopunjavati. Svidjelo mi se koliko je Samir bio oduševljen idejom da nam se pridruži - i to unatoč činjenici da je vrlo uspješan u Francuskoj i bio je kapetan u svom prethodnom klubu. To pokazuje koliko se želi razvijati s nama i napraviti još jedan korak u svojoj karijeri."

Pred Zagrebom je, dakle, težak ispit. Kiel je ranjen, ali ovo će sigurno vidjeti kao sjajnu priliku za vraćanje na pobjedničke staze. Slavko Goluža morat će naći recept kako se oduprijeti jednoj od najjačih momčadi Europe, a može ga radovati činjenica da su mu svi igrači na raspolaganju. Bude li i odaziv publike dobar, dobit će domaća momčad dodatnu snagu da Ligu prvaka nakon nekoliko neuspješnih sezona napokon otvori pobjedom.

Podsjetimo, Zagreb je dva dana prije početka Lige prvaka predstavio i svog novog sponzora - Fresh Corner - ali to neće promijeniti ime hrvatskom prvaku, on ostaje RK Zagreb. Dvoboj Zagreba i THW Kiela na rasporedu je u četvrtak 14. rujna s početkom u 18.45 sati. Ulaznice su besplatne, a mogu se preuzeti na blagajni Arene Zagreb (sjeverna strana platoa) u srijedu od 16.00 do 19.00 sati, te na dan utakmice od 17.00 do 19.00 sati.



Tagovi

RK ZagrebKielRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti