REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Dagur kreće u skauting: Slovenci objavili konačan popis za sudar s Hrvatskom u Parizu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.07.24. | 09:50

Bit će to dvoboj koji bi mogao usmjeriti olimpijski plov Hrvatske prema medalji, a Slovenci su u posljednji je tren ostali bez jednog od svojih najboljih strijelaca u povijesti

Muški rukometni turnir na Olimpijskim igrama bit će pod posebnim povećalom hrvatske javnosti. Naša reprezentacija, predvođena novim izbornikom Dagurom Sigurdssonom, zapalila je navijačku bazu maestralno odigranim kvalifikacijskim turnirom za najveće svjetsko natjecanje, a i prošlotjedna prva provjera protiv Egipta daje nam za pravo nadati se ozbiljnijem rezultatu u Parizu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatski rukometaši će natjecanje u Skupini A otvoriti 27. srpnja susretom protiv Japana u 14 sati, nakon toga im slijedi susret protiv Slovenije 29. srpnja s početkom u 11 sati pa 31. srpnja protiv Njemačke, također od 11 sati. U petak 2. kolovoza Hrvatska igra protiv Švedske (od 14 sati), a natjecanje u skupini će završiti ogledom protiv Španjolske u nedjelju 4. kolovoza s početkom u 21 sat.

Ono što će biti primaran zadatak, uz prolaz grupe, bit će zauzeti jedno od mjesta kojima bi izbjegli duel protiv Francuske ili Danske već u četvrtfinalu jer se ipak radi o dvije daleko najdominantnije selekcije posljednjih godina i apsolutnim favoritima za finale. Kao što smo rekli, Hrvatska turnir otvara protiv Japana, što bi ipak trebalo biti malo jače zagrijavanje za drugo kolo i papirnato drugog najmanje teškog rivala u grupi - Sloveniju.

A upravo je njihov izbornik Uroš Zorman objavio konačan popis igrača koje vodi u francusku metropolu. Na njemu nema legendarnog krila Gašpera Marguča, drugog najboljeg strijelca u povijesti reprezentacije ako bismo računali samo aktivne igrače. Desno krilo koje već 10 godina igra u Veszpremu, bilo je primorano odjaviti se s priprema zbog ozljede.

Zorman u Pariz vodi sljedeće igrače:

Golmani: Klemen Ferlin, Urban Lesjak.

Krila: Tilen Kodrin, Staš Slatinek Jovičić, Blaž Janc, Domen Novak,

Vanjski: Borut Mačkovšek, Aleks Vlah, Dean Bombač, Miha Zarabec, Nejc Cehte i Jure Dolenec,

Pivoti: Blaž Blagotinšek, Matej Gaber

Rezerve: Urh Kastelic, Kristjan Horžen i Nik Henigman

Za kraj spomenimo i da će Slovenci prije dvoboja s Hrvatskom, turnir otvoriti protiv Španjolske i to 27. srpnja već u 9.00 sati prijepodne. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slovenska rukometna reprezentacijaOlimpijske igrePariz 2024hrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti