Igor Kralj / Pixsell
Igor Kralj / Pixsell

Vraća se zlatni par: Mektić i Pavić brane olimpijsko zlato!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 14:29

S četiri teniske uzdanice broj hrvatskih sportaša i sportašica za OI u Parizu zaustavio se na 69, ali popis putnika još nije zaključen

Hrvatska olimpijska delegacija za Olimpijske igre u Parizu bogatija je za četiri teniske uzdanice, odnosno tri nove olimpijske norme, objavio je u četvrtak Hrvatski olimpijski odbor (HOO).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, potvrđeno je da će na olimpijskom turniru na terenima kultnog Roland Garrosa Hrvatsku predstavljati Donna Vekić i Petra Martić u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji te Nikola Mektić i Mate Pavić u konkurenciji muških parova.

Olimpijski pobjednici iz Tokija (iz legendarnog hrvatskog finala muških parova protiv Marina Čilića i Ivana Dodiga) odlučili su ponovno udružiti snage i umijeće te krenuti u obranu olimpijskog zlata, iako godinu dana nisu nastupali skupa. Pavić i Mektić posljednji su zajednički meč odigrali na wimbledonskom Grand Slamu u srpnju 2023. godine.

Donna Vekić po drugi put će nastupiti na Olimpijskim igrama. U Tokiju je stigla do osmine finala „singla“, nakon što je u 1. kolu svladala Francuskinju Caroline Garciju sa 6-2, 6-7 (2), 6-3, a potom i tadašnju treću tenisačicu svijeta, Bjeloruskinju Arinu Sabalenku, sa 6-4, 3-6, 7-6 (3). U dvoboju za prolazak u četvrtfinale bolja od nje bila je Kazahstanka Jelena Ribakina sa 7-6 (3), 6-4.

Iskusna Petra Martić imat će u Parizu olimpijski debi, iako je bila konkurentna i za odlazak na Igre u Tokiju prije tri godine.

S četiri teniske uzdanice broj hrvatskih sportaša i sportašica za OI u Parizu zaustavio se na 69, ali popis putnika još nije zaključen.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024Nikola MektićMate Pavićtenis parovi

Ostale Vijesti