REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

Vekić: “Činilo mi se da mi čita misli, ispričavam se što sam bila izvan sebe”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 10:39

Osječanka će za mjesto u svom prvom polufinalu na Grand Slam turnirima igrati protiv 23-godišnje ljevoruke novozelandske kvalifikantice Lulu Sun (WTA - 123.) kojoj je otac Hrvat, a majka Kineskinja

Donna Vekić je u nedjelju po treći put ušla u četvrtfinale na Grand Slam turnirima, ali je to prvi put učinila na Wimbledonu te je nakon pobjede (6-2, 1-6, 6-4) nad Španjolkom Paulom Badosom ustvrdila da je to nešto "doista posebno". 

Prouči cjelokupnu ponudu za Wimbledon na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bio je to doista dug dan za najbolju hrvatsku tenisačicu, iako je efektivne igre u meču bilo samo 98 minuta, ali je dvoboj čak triput prekidan zbog kiše, a loše vrijeme je bio razlog i za zakašnjeli početak. Naime, meč je trebao započeti u 11 sati po lokalnom vremenu, a to se dogodilo tek iza 13 sati.

"Došli smo ovdje oko 8.30 ujutro, a sada je skoro sedam navečer. Bio je dugačak i stresan dan. Prije svega sam sretna što sam pobijedila i što smo uspjele završiti. Biti među zadnjih osam na mom najdražem turniru je doista posebno", izjavila je 28-godišnja Osječanka u razgovoru vođenom na terenu 2 neposredno po završetku dvoboja.

"Trenirala sam puno u Londonu pa sam navikla na ovakvo vrijeme, ali moram se ispričati mojoj ekipi, jer sam tijekom prekida povremeno bila izvan sebe. Na kraju smo uspjeli", dodala je Donna odgovarajući na pitanje kako se nosila s brojnim stankama.

U dvoboju protiv Badose je imala odličan početak i nešto lošiji drugi set, da bi ponovno proigrala na vrhunskoj razini u posljednjoj dionici.

"Mislim da dobro serviram, što me povremeno izvlači iz teških situacija. No, ona je odigrala stvarno odlično, pogotovo nakon prvog prekida. Na trenutke mi se činilo kao da mi čita misli. Gdjegod da sam odigrala, ona je bila tamo. Možda mi je drugi prekid pomogao da se 'resetiram' i ponovno pronađem svoju razinu", poručila je Vekić.

Osječanka će za mjesto u svom prvom polufinalu na Grand Slam turnirima igrati protiv 23-godišnje ljevoruke novozelandske kvalifikantice Lulu Sun (WTA - 123.) koja je svladala (6-2, 5-7, 6-2) Britanku Emmu Raducanu i u svom drugom nastupu u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira došla do četvrtfinala. Podsjetimo, Lulu Sun je otac Hrvat, a majka Kineskinja

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)Tagovi

Donna VekićWimbledongrand slamTenis

Ostale Vijesti