Grgo Jelavic/PIXSELL
Grgo Jelavic/PIXSELL

Vaterpolisti Juga petercima do prvog trofeja u sezoni

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.10.24. | 22:43

Strijelce Juga predvodio je Marko Žuvela sa pet golova, četiri je postigao Maro Joković, a tri Hrvoje Zvono. Toni Popadić je imao 13 obrana

Vaterpolisti dubrovačkog Juga Adriatic osiguranja pobjednici su trećeg izdanja hrvatskog Superkupa odigranog u Šibeniku, a do prvog trofeja u novoj sezoni došli su pobijedivši splitski Jadran sa 16-15 (3-2, 3-2, 0-3, 4-3; 6-5) boljim izvođenjem peteraca.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Strijelce Juga predvodio je Marko Žuvela sa pet golova, četiri je postigao Maro Joković, a tri Hrvoje Zvono. Toni Popadić je imao 13 obrana.

Kod Jadrana je pet golova postigao Zvonimir Butić, a po triput su mrežu pogodili Jerko Marinić Kragić i Loren Fatović. Marko Bijač je imao 10 obrana.

Dubrovčani su bili bolja momčad u prvom poluvremenu, u kojem nijednom nisu dopustili Splićanima da dođu do prednosti. Jadran je tek dvaput uspio izjednačiti, a izabranici Vjekoslava Kobešćaka su u više navrata propuštali prilike da dođu do tri gola viška.

Nakon 16 minuta Jug je vodio 6-4. Međutim, uslijedio je preokret. Momčad koju vodi Jure Marelja ostavila je Dubrovčane gotovo 10 minuta bez pogotka i sa tri gola u trećoj četvrtini prvi put povela 7-6 golom Lorena Fatovića u zadnjoj sekundi trećeg dijela utakmice.

Jug je otvorio zadnju četvrtinu s dva pogotka i ponovno poveo (8-7), da bi uslijedila dva pogotka Jadrana za 9-8. Onda je opet Jug povezao dva gola i 17 sekundi prije kraja golom Rine Burića za 10-9 došao nadomak trofeju. No, dvije sekunde prije kraja Jadran je preko Zvonimira Butića iskoristio igrača više i odgodio odluku o pobjedniku Superkupa.

Odlučivalo se raspucavanjem peteraca u kojem su svi izvođači bili precizni u prvih pet serija. No, već šesta serija je donijela odluku. U njoj je Marko Žuvela svladao Martina Čelara, a na drugoj strani je Jerko Marinić Kragić pogodio prečku, pa je trofej završio u rukama Dubrovčana.

Jugašima je to drugi osvojeni Superkup i peti trofej (jedan naslov prvaka Hrvatske te po dva Kupa i Superkupa) u posljednje tri godine osvojen u srazu s Jadranom. Splićani su ostali na četiri trofeja (dva naslova prvaka te po jedan domaći Kup i Superkup) u zadnje tri sezone.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Jug AO

Ostale Vijesti