TIJEK SUSRETA: Hrvatska - Srbija

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 08.08.15. | 22:08

Hrvatski vaterpolisti love veliko zlato na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu.

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli upisati posljednje slavlje an Svjetskom vaterpolskom prvenstu u Kazanu. U finalnom su susretu bolji od izabranika Ivice Tucka bili reprezentativci Srbije s 11:4.

HRVATSKA - SRBIJA 4:11

Tijek susreta:

Kraj susreta. Srbija je pobijedila s velikih sedam razlike. Hrvatska je uzela svoje prvo srebro na Svjetskom prvenstvu.

5' Nova dva pogotka Srbije za ogromno i nedostižno vodstvo 9:4. 

Kraj treće četvrtine! Hrvatska je nakon katastrofalnog uvoda u četvrtinu podigla razinu svoje igre. Sukno je postigao dva važna pogotka, a Burić je u posljednjoj sekundi promašio veliku priliku!

7' Hrvatska smanjuje zaostatak! Ponovno nas vadi Sandro Sukno svojim novim pogotkom!

4' Srbija ponovno brzo pronalazi prostor u našoj obrani, dolaze do šute, a Pavić nije imao previše izgleda.

3' Hrvatska napokon koristi igrača više! Sjajan pogodak Sandra Sukna za 3:6.

2' Veliki propust u našoj obrani. Dijagonalni bijeg iza leđa naše obrane za novi pogodak Srbije i ogromno vodstvo od 2:6.

Kraj prvog dijela! Hrvatska nije postigla gol preko 10 minuta, a nakon vodstva od 2:0 Barakude su primile pet uzastopnih pogodaka. U napadu nema ideje, čak ni u trenucima kada imamo igrača više. Ponovno smo početkom dionice odigrali vrhunsku obranu, ali bilo je to kratkog vijeka.

8' Filipović postiže novi, peti pogodak za Srbijo. Velik zaostatak naših vaterpolista, posljednji napad Hrvatske koristi Sukno, ali lopta odlazi nekolko metara iznad gola.

6' Srbija bježi na dva pogotka razlike. Nakon što nismo iskoristili igrača više u napadu, primamo pogodak s igračem manje! Već devet minuta Hrvatska ne zna za gol...

4' Novi pogodak Prlainovića za prvo vodstvo Srbije u finalu Svjetskog prvenstva. Srbija je podigla razinu igre, dok Hrvatskoj nedostaje konkretnosti u napadu.

Kraj prve četvrtine! Vrlo dobra igre Hrvatske u obrani prvih šest minuta igre, Pavić je u nekoliko navrata odlično reagirao, ali Srbija nije propustila i najmanje pogreške u našoj obrani.

8' Sukno je ostavio Mandića na par metara od Pavića te je neometano zabio za 2:2.

7' Sada s igračem više pogađa Srbija. Pavić je ostao na otvorenoj 'paljbi' Prlainovića.

6' Hrvatska igra sjajano te postiže novi pogodak preko Petkovića! Ponovno slična situacija kao i kod prvog pogotka uz igrača više!

2' Hrvatska prva stiže u vodstvo! Paulo Obradović pogađa suprotni kut nakon duge akcije u kojoj su Barakude igrale s igračem više.

---------------------------------------------------------------------------------------

Hrvatska večeras ima priliku po drugi put u povijesti popesti se na svjetski tron. Posljednji smo put tu stepenicu dosegli 2007. godine u Melbourneu, a novu smo priliku dočekali ovog puta u ruskom Kazanu.

Bit će to repriza nedavnog finala Svjetske lige, prije malo više od mjesec dana slavila je Srbija s 9:6.

Ovo je sedmo finale „Barakuda“ na nekom velikom natjecanju, a trenuno smo na omjeru 3-3, uz pobjede na posljednja tri finala.

Hrvatska je jedina reprezentacija u povijesti koja je na pet uzastopnih Svjetskih prvenstava osvajala medalje. 2007. u Melbourneu zlato, a onda su se u Rimu, Šangaju i Barceloni zaredale bronce.

Hrvatska:

Pavić, Muslim, Lončar, Joković, Sukno, Burić, Obradović

Srbija:

B. Mitrović, S. Mitrović, Pijetlović, Filipović, Prlainović, Aleksić, Mandić

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

vaterpoloSvjetsko prvenstvo u vaterpoluHrvatska vaterpolska reprezentacijasrpska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti