Foto: Aleksandar Šijan
Foto: Aleksandar Šijan

Uspješan debi Rijeke: Poveli u 16. sekundi te nakon dva preokreta osvojili bod

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 17:18

Domaći su preokrenuli na 2-1, Riječani poveli 3-2, ali Puležani su uspjeli izjednačiti

Momčad HMNK Rijeke remizirala je sa Stanoinvest Futsal Pulom 3-3 u svom povijesnom prvom nastupu u elitnoj hrvatskoj futsal ligi. Brza i dinamična utakmica u užarenoj atmosferi pulske dvorane Mate Parlov pružila je dva preokreta te remi u konačnici.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Riječani su utakmicu otvorili pogotkom Rosića već nakon 16 sekundi i u sljedećem periodu dominirali. U nastavu je uslijedio pad Riječana te je domaća momčad preokrenula rezultat s dva brza pogotka Wandella i Pausa.

Trener Maretić pauzu na poluvremenu iskoristio je da razbudi i osvježi momčad što se vidjelo u nastavku. U drugom dijelu gledali smo ravnopravan meč s mnoštvom prilika na obije strane. Rijeka je napadački ubacila u višu brzinu i pogocima mladog Matijevića te Luke Sutona povela, no Puljani su ostali pribrani i brzo izjednačili rezultat. Posebno se istaknuo kapetan Riječana Carlo Berković koji je fenomenalnim obranama izluđivao pulske napadače, a uz to i preuzimao inicijativu u ofanzivi.

U konačnici je neriješen ishod pošten, budući da su obije momčadi pružile jednako kvalitetnu igru, a riječka momčad se kući vraća zadovoljna jer je dobila potvrdu da se može ravnopravno nositi s najboljim momčadima lige.

„Ovo smo svi čekali preko ljeta. Ovaj osjećaj, ova igra, ovakva atmosfera su nešto što jako malo sportova u hrvatskoj može dati, a futsal to daje. Došli smo osvojiti tri boda što smo na kraju i mogli, no par dobrih prilika nam nije ušlo. Kad na kraju podvučemo crtu, bod je realan rezultat“, komentar je trenera Riječana Duje Maretića.

Foto: Aleksandar ŠijanFoto: Aleksandar Šijan

Svoj ogled na utakmicu dao je i strijelac prvog pogotka u povijesti HMNK Rijeke u prvoj ligi, srpski reprezentativac Đorđe Rosić:

„Teška utakmica protiv sjajnog protivnika, Pula ima puno izuzetno kvalitetnih igrača. Nakon crvenog kartona Mataje u drugom poluvremenu smo dali gasa i ušli ozbiljnije u utakmicu što nas je nagradilo dvama pogodcima, međutim pre lako smo primili gol za izjednačenje, iz auta. Sve u svemu, odigrati neriješeno na teškom gostovanju, pritom i prvoj utakmici u prvoj ligi je dobar rezultat kojim smo zadovoljni.“

Futsal Pula – Rijeka 3-3 (2-1)

Dvorana Mate Parlov. Suci: Nikola Jelić (Varaždin) i Dino Kramar (Varaždin). Strijelci: 0-1 Rosić (1.), 1-1 Wendell (18.), 1-2 Paus (18.), 2-2 Matijević (25.), 2-3 Suton (28.), 3-3 Wendell (34.)

Žuti kartoni: Wendell, Mataja (Futsal Pula), Čeh, Radić (Uspinjača Gimka)

Crveni karton: Mataja (Futsal Pula)

FUTSAL PULA: Kelwin, De. Moravac, Balquez, Mataja, Vukmir, Da. Moravac, Pernić, Paus, Galešić, Bilić, Siljan, Wendell, Starčić, Šteko.

RIJEKA: Berković, Čeh, Turk, Rosić, Fetić, Matijević, Suton, Vesel, Radić, Manestar, Lučić, Kamauli, Ožbolt, Grlj.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(G)


Tagovi

FutsalHMNK RijekaFutsal PulaHMNLfutsal prvenstvo Hrvatske

Ostale Vijesti