Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Tucak: "Ostali smo vaterpolska velesila i nakon smjene generacije"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.02.24. | 20:20

Izbornik je oduševljen nastupom svojih igrača

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, aktualni doprvaci Europe, ušli su u krug četiri najbolja sastava na svijetu. Pobjedom nad Srbijom 15:13 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Dohi, Barakude su ušle u poluzavršnicu u borbu za medalju.

Prouči cjelokupnu ponudu za vaterpolo na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Čini se kako je presudilo hrvatsko iskustvo, sjajni Marko Bijač koji je proglašen igračem utakmice te odlična realizacija igrača više. 

„Mislim da smo zasluženo pobijedili, po tko zna koji put pokazali zašto smo jedna od najboljih reprezentacija na svijetu. Svaka čast momcima. Teška, rovoska utakmica, ali evo nas, opet u polufinalu jednog velikog natjecanja. Što reći nego da sam presretan. Napravili smo još jedan veliki rezultat“, rekao je izbornik Ivica Tucak nakon pobjede.

Hrvatska se opet borbi za medalju.

„To su činjenice, da smo mi uz Italiju i Španjolsku te ako prođe Mađarska, da su to reprezentacije koje su bile među zadnje četiri u Zagrebu, pa godinu prije u Splitu, tri su bile u Budimpešti. Strašno sam ponosan na činjenicu da smo smjenom generacija nakon Olimpijskih igara ostali vaterpolska velesila, to nam nitko više ne može osporiti. Posrtaj se dogodi, ali to vas tjera da budete jači. Ovu snagu i karakter koju su dečki pokazali ovdje je nešto što meni kao izborniku je strašno drago. Ponosan sam što imam ove divne dečke. U ovom sam trenutku ispunjen“, istaknuo izbornik nakon pa pohvalio sjajnog kapetana.

„Marko Bijač je bio odličan na golu, igrači pomagali jedan drugome, igrač više koji je bio odličan. Pričalo se da igrači nemaju odlučnosti i hrabrosti, no imaju itekako. Želim da taj igrač više ima "glavu i rep", da se razigra do kraja. U tri, četiri situacije smo ih matirali na kraju. Srbiji valja čestitati na viteškoj borbi, fer i korektnoj. Generalno je bila predivna utakmica, kao što je i uvijek s njima“, dodaje Tucak.



Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaIvica Tucak

Ostale Vijesti