Foto: Torpedo Media
Foto: Torpedo Media

Suton: „Vlada sportsko rivalstvo, ali vjerujem u našu klapu“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.10.24. | 08:15

Počinje hrvatsko prvenstvo u futsalu

U petak 18. listopada započinje nova sezona hrvatskog futsal prvenstva, a Hrvatski malonogometni klub Rijeka prve će bodove tražiti na gostovanju u Puli protiv MNK Stanoinvest Futsal Pule koja već nekoliko sezona snažno konkurira za titulu.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Početak je pred nama, bio je dug period od naše posljednje natjecateljske utakmice do ove nadolazeće i debija u HMNL. Gostujemo u Puli, kod jednog od naših najboljih klubova, koji je osvojio posljednja dva izdanja Futsal kupa Hrvatske, igrao finale prvenstva prije dvije sezone te nastupao u Ligi prvaka“, izjavio je trener Rijeke Duje Maretić koji ne krije zadovoljstvo rezultatima priprema za natjecateljsku sezonu.

Riječani debitiraju u najvišem rangu hrvatskog futsala s velikim ambicijama i kvalitetnim pojačanjima. Klubu su se na ljeto priključili slovenski reprezentativci Žiga Čeh, Teo Turk i Max Vesel te mladi srpski internacionalac Đorđe Rosić koji su pokazali zavidnu kvalitetu na pripremnim utakmicama.

“Imam osjećaj kao da su dečki puno duže u momčadi, prilagodili su se na najbolji mogući način. Kostur ekipe je ostao isti, sjajno su se uklopila četiri izrazito kvalitetna igrača. U prvoligaški debi ulazimo s istom bazom mladih igrača predvođenih iskusnim Alenom Fetićem i Lukom Sutonom“, Maretićev je komentar na stanje svoje momčadi pred utakmicu u Puli.

Trener je pred početak prve riječke sezone u najvišem rangu hrvatskog futsala izrazio jasan cilj – play-off!

“Igrači su željni rada, pokazuju entuzijazam i pozitivnu energiju. Klub se planski razvija i raste, siguran da ćemo ostvariti san o tituli prvaka Hrvatske i Ligi prvaka u Dvorani Mladosti u dogledno vrijeme, no idemo korak po korak. Trenutno je bitno izboriti što bolju poziciju za doigravanje te pobijediti što više domaćih utakmica uz podršku naših navijača koji su nam veliki vjetar u leđa. Ovo je tek početak, titula je san, playoff je cilj!

Foto: Aleksandar ŠijanFoto: Aleksandar Šijan

Riječane očekuje vatreno krštenje na utakmici protiv teškog protivnika koji je već ušao u natjecateljski ritam u hrvatskom superkupu u kojem je osvojio treće mjesto.

“U petak nas očekuje neugodno gostovanje, uvijek postoji to sportsko rivalstvo između Pule i Rijeke. Znamo da igramo protiv kvalitetnog protivnika. Vjerujem da uz našu klapu koja je na jednoj visokoj razini možemo u Rijeku vratiti sva tri boda”, motiviran je riječki pivot Luka Suton koji je propustio dio priprema zbog ozljede koljena, no u utakmicu u Puli ulazi spreman i gladan golova.

Utakmica je na rasporedu u petak 18. listopada u 20.15 u pulskoj dvorani Mate Parlov. Izravni tv-prijenos je na kanalu MAXSport 1. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Futsalfutsal prvenstvo HrvatskeHMNLHMNK RijekaFutsal Pula

Ostale Vijesti